franska öppna roland garros grigor dimitrov marin cilic speltips tennis rekar

Speltips inför Rafael Nadal – Marin Cilic 23/1: Tidig högoddsare

Nu börjar det hetta till på allvar i Australian Open. I femte omgången väntar mötet mellan världsettan Rafael Nadal och världssexan Marin Cilic. Här hoppas vi på en högoddsare.

Äntligen lite rock n roll på andra sidan jordklotet. I samband med att Australian Open nu går in i sin andra vecka är det också dags för lite mer namnkunniga möten och plötsligt finns det ingen som helst anledning att spendera nätterna till annat än härlig tennis.

Ett av turneringens hetaste möten hittills spelas natten till tisdag svensk tid, när Rafael Nadal tar sig an Marin Cilic. På ena sidan står det som i våra ögon är favoriten till titeln och på andra sidan står en av många outsiders. Att mötas redan i femte omgången är sannerligen ingen höjdare för Marin Cilic. Å andra sidan får han nu möjligheten att slå ut ett av de största hindren på vägen fram mot en eventuell titel.

Båda spelarna har föga förvånande imponerat så här långt, där Marin Cilic visserligen haft lite svårt att breaka, men samtidigt ser väldigt stark ut i egen serve. Han känns inte helt påkopplad än och här är det svårt att veta vad det beror på. Det kan ha att göra med att det här är årets första turnering. Det kan också vara en mental grej som gör att han inte riktigt är där än. Hur som helst borde han oundvikligen vara hundra procent koncentrerad och taggad när nu världens kanske genom tiderna bästa tennisspelare väntar.

Rafael Nadal är såklart favorit

Självklart håller spelbolagen Rafael Nadal som klar favorit inför just det här mötet och någonting annat kan vi inte tänka oss. Spanjoren kommer, såvida Marin Cilic inte gör en prickfri insats, att vinna den här matchen. Den övertygelsen har vi inom oss.

Dessvärre är det raka spelet på spanjoren inte riktigt spelvärt, varpå vi riktar blickarna åt ett annat håll. Så här fyra matcher in i turneringen har spanjoren bara tappat ett enda set, mot Diego Schwartzman i senaste omgången. Då vann argentinaren andra set i tiebreak, men hade konsekvent svårt att hota i Rafael Nadals serve. På det hela taget har Rafael Nadal haft en ganska bekväm resa hittills och det är tydligt att den största utmaningen kommer först nu.

Ser vi till spelarnas inbördes statistik är det klar fördel för Rafael Nadal. Världsettan har 5-1 och har inte förlorat sedan 2009. Det senaste mötet, det i Shanghai Masters, slutade 2-0 (7-5, 7-6) till Rafael Nadal och vi tänker oss något liknande nu. En i stora drag komfortabel seger, men en Marin Cilic som stretar emot bra.

Med tanke på att det är en tresetare känns ett handikappspel inte aktuellt då det tredje setet, om det redan står 2-0, kan bli lite hur som helst. Tennis är på tok för psykologisk sport för att våga lita på det där. Däremot känner vi oss sugna på en högoddsare. Marin Cilic har servat bra och lär komma ut till matchen taggad, fullt påkopplad och helt utvilad. Därför bör han kunna streta emot fint inledningsvis.

Över 12,5 game (första set) synas till hela 4,20 gånger såsen hos Unibet. En bra tv-peng för den som ämnar följa matchen.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 12,5 game (första set)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, tisdag 23/1
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Rafael Nadal: 79%
Marin Cilic: 23%
Över 3,5 set: 57%
Under 3,5 set: 49%