Speltips inför Real Madrid – Athletic Bilbao 18/4: Svaga defensiver

Spelbloggare Publicerat: 18 April 2018

Mål, mål, mål – men åt båda håll? Det är frågan vi ställer oss när Real Madrid och Athletic Bilbao gör upp på Santiago Bernabéu i onsdagens sena avspark från Primera División.

Två av årets största besvikelser i den spanska klubbfotbollen är det som möter varandra. De regerande mästarna Real Madrid, som inte ens varit i närheten av att sätta press på Barcelona i toppen, och nu är placerade på en anonym tredjeplats i tabellen och Athletic Bilbao, som en aspirant för en Europaplats, hittas en bit nere på den undre tabellhalvan.

Rakt på pappret är det en omöjlighet för båda parter att rädda upp situationen – åtminstone hemma i seriespelet.

Real Madrid har däremot fortfarande chansen att kamma hem Champions League på nytt. Trots att de blev oväntat hårt pressade i returen mot Juventus, löstes till sist semifinalbiljetten. Athletic Bilbao åkte i sin tur ur Europa League redan i åttondelsfinalen mot franska Olympique Marseille.

Positiva besked för båda parter, samt för oss som vill avnjuta en underhållande 90-minutershistoria, är hur skadesituationen lättats upp för såväl Real Madrid som Athletic Bilbao. Nacho är det enda avbräcket för Real och för Bilbao är Xabier Etxeita den enda som riskerar att få stå åt sidan.

Spänn fast säkerhetsbältet!

Sätt fast säkerhetsbältet – här misstänker vi att det blir att åka av! Anledning till att tro annorlunda, ja, det finns knappt.

Lagen kan båda ha en avslappnad – och därmed framåtlutad – approach till matchen, när de det facto har så lite att spela för. Den faktorn är inte att underskatta.

När det därutöver handlar om två lag som både spottar in och släpper till mål i mängder, då övertygas vi ännu mer. Real Madrid har, bland andra, en viss Cristiano Ronaldo i superb form och som det ser ut nu verkar han så gott som ostoppbar.

Den defensiva organisationen i Real Madrid har dock varit och är alltjämt ett bekymmer. Den så oerhört framåtlutade spelstilen öppnar inte sällan för motståndarna och inför matchen har det klassiska BLGM-spelet suttit i tre raka fajter samt i 7/9 senaste.

Ett ännu värre försvarsspel visar Bilbao prov på, medan de sällan lämnar en match mållösa och har flera offensiva kort av klass. Även de har tre matcher i följd där det målats åt båda håll och sist var det helt öppna dörrar, åt båda håll, när man besegrades med 2-3 av Deportivo La Coruña.

Att vi får se mål åt båda håll betalar som bäst 1,72 gånger degen, hos Bwin, och det synar vi med glädje.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (25o kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 21:30, onsdag 18/4
TV:  viasatultrahd logo viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: