8 februari 2020 Sverige Ryssland Speltips

Speltips inför Ryssland – Sverige 15/5: Gruppfinal i VM

Efter en stark inledning på VM-turneringen väntar nu den tuffaste svenska utmaningen hittills när Ryssland står för motståndet. Kan Tre Kronor knipa ännu en vinst i hockey-VM?

Det går nästan att ana en liten konspiration vad gäller lottningen i stundande ishockey-VM, där det i Sveriges grupp väntar en kittlande gruppfinal i den sista och avslutande omgången.

Föga förvånande är det främst Ryssland och Sverige som har imponerat under resan fram till den sista gruppspelsmatchen och lämpligt nog möter de båda giganterna varandra i den sista matchen. Det vankas med andra ord en kittlande gruppfinal och på förhand kan det gå lite hur som helst.

Spelbolagen verkar ense om att det är Tre Kronor som bör ses som favoriter och det går väl att förstå med tanke på att Sverige hittills vunnit samtliga matcher, varav en efter förlängning. Ryssland har en förlust, i en tät match mot Tjeckien, varpå deras poängskörd är aningen sämre än Sveriges. Samtidigt får det svenska laget troligen in förstärkningar till den här matchen i form av Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm. Inte fy skam det inte.

Ett självklart målspel

Vad som varit slående med egentligen både Sverige och Ryssland under gruppspelet är den oerhörda spets som båda lagen besitter. I det svenska laget är det främst förstakedjan som har stuckit ut, men på sistone har även andra spelare börjat kliva fram och synas i målprotokollet. Nu kliver fler tunga NHL-spelare in i handlingarna och det är primärt offensivt som det svenska laget höjs ett par snäpp. Det bådar gott inför fortsättningen.

Ryssland har också varit målrika rakt igenom hela turneringen och har gjort minst tre mål i samtliga sina matcher. Mot lite tuffare motstånd, Schweiz och Tjeckien, har laget dock haft klara problem bakåt och därför har vi svårt att se hur de ska kunna hålla siffrorna nere mot Sverige, som är ett klart mer svårstoppat lag. Här kommer det att rassla till.

Troligen är båda lagen sugna på att markera lite revir i den här matchen och vi tänker oss en riktig smällkaramell till match. Många mål känns givet, men tack och lov är spelbolagen inte helt inne på samma spår. Det öppnar för ett trevligt odds på överspelet.

Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap) spelas till hela 1,78 gånger krämen hos Betser. Då får vi pengarna tillbaka vid fem mål, exempelvis om matchen slutar 2-2 efter full tid.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, inklusive övertid (asian handicap)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  20:15, tisdag 15/5
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: