Speltips inför Serena Williams – Ashleigh Barty 31/5: Härlig batalj

Simon Pålsson Publicerat: 30 May 2018

Serena Williams är äntligen tillbaka på den stora scenen och nu ska vi se om amerikanskan kan steppa upp när match mot stjärnskottet Ashleigh Barty från Australien väntar.

Damtennisens största någonsin är äntligen tillbaka på tennisbanan på allvar och vilken fröjd det är att se henne igen. Spelet är kanske inte riktigt på plats än – det vore rent av konstigt om formen redan var på topp – men att se hennes kraftfullhet i närheten av en tennisbana är alltid härligt.

Den vi pratar om är såklart Serena Williams, som efter mer än ett års frånvaro är tillbaka efter sin graviditet. Det ska sägas att hon spelade två korta turneringar i mars månad, men därefter har hon vässat på formen i sin ensamhet för att vara redo till Franska Öppna. Det är nämligen det här som är årets första Grand Slam och det är nu det gäller på allvar.

Sedan januari månad 2017 har Serena Williams varit utanför touren och självklart syns det i hennes spel. Nu baserar vi det här enbart på den första omgången i Franska Öppna, då amerikanskan hade vissa problem att ta sig förbi Kristyna Pliskova. Det är en spelare som Serena Williams kör över i vanliga fall. Å andra sidan var det aldrig någon större fara på taket, utan amerikanskan kunde vinna i raka set. Nu väntar dock en tuffare utmaning i form av stjärnskottet Ashleigh Barty.

En härlig batalj att vänta

Känslan är att torsdagens möte mellan den forna världsettan och stjärnskottet Ashleigh Barty har stora möjligheter att bli en minnevärd historia. På ena sidan står rutin och viss ringrostighet. På andra sidan stor ungdomlig entusiasm, en härlig tennistalang och en härlig vilja att vinna. Frågan är hur långt det räcker?

Enligt spelbolagen är det Ashleigh Barty som är favorit här och det har såklart att göra med oklarheten kring var Serena Williams står just nu. Ashleigh Barty slog Natalia Vikhlyantseva i sin första match (6-3, 6-1) och har tidigare under grussäsongen även stretat emot bra mot Maria Sharapova och Caroline Wozniacki, så bevisligen finns det en stor potential inom australienskan.

Med det sagt är det ändå Serena Williams som väntar här och då blir det tufft. Kraftfullheten, både i aura och spel, blir tuff att möta för Ashleigh Barty. Vi räknar iskallt med att Serena Williams blir sedvanligt svår att bryta, men att hon möjligen inte riktigt är där för att bryta Ashleigh Bartys serve. Därför känns långa set troliga. En tresetare lär också ligga nära till hands.

Över 21,5 game spelas till 1,90 gånger krämen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 21,5 game
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:30, torsdag 31/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.