Speltips inför Simona Halep – Caroline Wozniacki 27/1: Final i Australian Open

Simon Pålsson Publicerat: 24 January 2018

Efter närmare två veckor intensiv tennis är det äntligen dags för final i Australian Open, där vi får njuta av ett riktigt pangmöte mellan världsettan och världstvåan. Simona Halep mot Caroline Wozniacki alltså.

Att herrarnas turnering i Australian Open hamnat lite mer i fokus är inte konstigt med tanke på hur den har artat sig den här veckan. Med skrällar både till höger och vänster har det varit helt omöjligt att slita ögonen från den turneringen, men på damsidan har det också hänt saker. Nu är vi framme vid final i turneringen, där världsettan tar sig an världstvåan. Lite mer logiskt än på herrsidan alltså.

Simona Halep hade som bekant ett fullkomligt fantastisk fjolår och ser ut att fortsätta den trenden även under 2018. Rumänskan har inte en enda förlust under den första månaden av året och har sett väldigt stark ut på sin resa fram till finalen här i Australian Open. Med sex raka vinster och bara två tappade set finns det all anledning att ta och lyfta på den, imaginära eller verkliga, hatten och hylla henne igen.

I både kvartsfinalen mot Karolina Pliskova och i semifinalen mot Angelique Kerber visade hon att hon fortsatt är bäst när det gäller. Lovande inför finalen, minst sagt.

Logiskt spel på damtennis

Caroline Wozniacki har inte helt varit fy skam hittills under turneringen. Visst, i vårt tycke har danskan haft en lite lättare resa fram till finalen, men hon har alldeles uppenbart gjort jobbet och kommer dessutom relativt utvilad till finalen. Inte heller hon har behövt förta sig på något extremt sätt under turneringens gång.

Danskan kommer också till mötet med just Simona Halep i någon form av psykologiskt överläge, då baserat på hur matcherna mellan spelarna har slutat tidigare. Caroline Wozniacki har tre raka vinster mot rumänskan, där den senaste togs så sent som i slutet av oktober i WTA Finals i Siingapore.

Det här är på många sätt en riktig drömfinal och självklart är vi som neutrala åskådare väldigt sugna på en rysarmatch. Å andra sidan är det sällan det vi får se i damtennisen, åtminstone inte sett till att varje break känns matchavgörande som det kan göra i herrtennisen. Här breakas det lite mer vilt och seten blir inte alls så långa. Det öppnar för ett underspel.

Vi tänker oss att den spelare som har den bästa dagen vinner. Då kan det lika gärna gå i två relativt kvicka set.

Under 20,5 game spelas till 2,30 gånger insatsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 20,5 game
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  09:30, lördag 27/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: