20 juli 2018 Henri Laaksonen Simone Bolelli speltips ATP Båstad

Speltips inför Simone Bolelli – Henri Laaksonen 20/7: ATP Båstad på schemat

Henri Laaksonen har öppnat ATP Båstad på ett övertygande sätt och kliver in med gott självförtroende i fredagens möte med italienaren Simone Bolelli.

Annons:

Det utspridda spelschemat i ATP Båstad tar vid på fredagen och en av dagens första matcher spelas mellan italienaren Simone Bolelli och Henri Laaksonen, en schweizare med rötterna i Finland. Det är allmänt känt att den sistnämnda spelaren trivs bra på svensk mark och att han flera gånger gjort bra prestationer både i Stockholm och nu i Båstad.

På pappret är det givet att Simone Bolelli ska vara favorit här. Det finns en rad anledningar till det, däribland rankingen och det faktum att det är grus som underlag. Det är italienarens favorit och när det kommer till mindre turneringar brukar han faktiskt steppa upp. Han är den typen av spelare som inser sina begränsningar och ser till att prestera på max mot sämre motstånd, för att därigenom hota om titlar i mindre turneringar.

Så här långt i ATP Båstad står han på fyra segrar med tanke på att han fick masa sig igenom ett kvalspel också. Där blev det enkla vinster mot Pedro Martinez Portero och Viktor Galovic. Det är spelare han ska klara av. Därefter tappade han set mot Robert Carballes Baena och tog sig vidare, fullt godkänt. Diego Sebastian Schwartzman är en tuff motståndare, men inte heller där tog det stopp för Simone Bolleli.

Underskatta inte Henri Laaksonen

Henri Laaksonen hade mer tur när han tog sig till ATP Båstad och klev in som LL, lucky looser, efte rkvalspelet. I sista kvalomgången förlorade han mot Juan Ignacio Londero, men tog osannolikt revansch redan i första omgången av huvudturneringen när spelarna lottades mot varandra igen. Därefter körde Henri Laaksonen över Matteo Berrettini med 2-0 efter att ha tappat totalt fyra game. Plötsligt känns 26-åringen väldigt het på gröten.

Enligt spelbolagen är Simone Bolelli självklar favorit och det kan vi köpa. Spelarna har mött varandra en gång tidigare och då vann italienaren i avgörande set. Känslan är att vi kan förvänta oss någonting liknande här. Klart är i alla fall att Henri Laaksonen inte lägger sig utan en kamp.

Henri Laaksonen +4,5 game spelas till 1,67 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Henri Laaksonen +4,5 game
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  Tidigast 11:00, fredag 20/7
TV:   
Stream: