Speltips inför Sloane Stephens – Darya Kasatkina 5/6: Rak vinnare hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 5 June 2018

Darya Kasatkina och Sloane Stephens gör upp i en av fyra kvartsfinaler i Franska Öppna, där känslan är att ryskan har en lite, lite bättre chans att nå semifinal så här på förhand.

Vidöppet.

Det går inte att tolka spelbolagens bedömning av kvartsfinalen mellan Sloane Stephens och Darya Kasatkina på annat sätt. Enligt dem är ryskan knapp favorit, men på det stora hela är matchen extremt öppen och kan egentligen sluta lite hur som helst.

Med två så jämna – och duktiga – spelare är det såklart en helt rimlig inställning. För vår del finns det trots detta en tydlig favorit, inte minst med tanke på oddset som erbjuds på henne. Darya Kasatkina är en spelare som historiskt sett är aningen vassare på grus än sin amerikanske motståndare för dagen och formen känns dessutom lite, lite bättre. Det är små marginaler som kommer att avgöra.

En gyllene chans

I en eventuell semifinal väntar Sloane Stephens eller Darya Kasatkina antingen Madison Keys, seedad som nummer 13 i turneringen, eller Yulia Putintseva, som inte är seedad alls. Det är två spelare som går att besegra i en semifinal för både Sloane Stephens och Darya Kasatkina, varpå det här ändå får ses som en gyllene chans för båda.

Hur som helst känns Darya Kasatkina snäppet hetare just nu. Ryskan har sett oerhört stark ut under inledningen av Franska Öppna och vann senast med 2-0 mot Caroline Wozniacki. Det är en rejäl fjäder i hatten. Dessutom trivs hon som sagt fint på grus och spelade för ett par år sedan stora delar av sin säsong på det underlaget. Nu är det lite mer jämnt fördelat, men siffrorna är fortfarande starka på just grus.

Sloane Stephens är på intet sätt svag på grus eller i dåligt slag för närvarande, men känslan är att amerikanskan befinner sig ett halvt steg efter ryskan nu. Och det kan räcka.

Det raka spelet på Darya Kasatkina spelas till 1,91 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Darya Kasatkina vinner
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, tisdag 5/6
TV:    eurosport logo
Stream:    eurosportplayer logo