Speltips inför Spanien – Sverige 28/1: Final i EM-handbollen

Simon Pålsson Publicerat: 28 January 2018

Går det verkligen att sprattla till ännu en gång för det svenska landslaget? Det är förhoppningen när Sverige spelar final i handbolls-EM på söndagskvällen. För motståndet står Spanien.

Dra mig baklänges!

I skrivande stund har det inte ens gått 24 timmar sedan Sverige slog ut Danmark i EM-semifinalen och så här i efterhand känns det nästan lite svårt att ta in. Det svenska landslaget – ett lag som var så skadeskjutet inför matchen – stod för en magisk insats och är nu i sin första final sedan EM på hemmaplan år 2002.

Det går att diskutera insatsen i tusentals tecken, men låt oss bara konstatera att detta svenska landslag fortsätter att vara bäst när det gäller. Simon Jeppsson och Albin Lagergren, två spelare som varit viktiga nycklar fram till semifinalen, fanns inte ens med i matchtruppen. In kom spelare som Mattias Zachrisson, som fick spela på högernio trots att han är högersexa, samt bänknötaren Linus Arnesson. Båda två stod för insatser som lär gå till historien.

I den andra semifinalen, den som spelades några timmar innan det nordiska derbyt, slog Spanien överraskande nog Frankrike efter en sjukt stark insats. Det gör att vi nu står inför en final som på förhand kändes helt osannolik, där alltså båda semifinalernas underdogs tagit sig hela vägen till final.

För svensk del är det perfekt med möte mot Spanien istället för Frankrike då fransoserna är den omöjliga nöten att knäcka för Sverige.

Orkar Sverige sprattla till en gång till?

Sverige kommer att kliva in i finalen som underdogs och konstigt vore annars. På pappret är det spanska laget klart bättre, även fall Sverige haft en fantastisk förmåga att få ut det bästa av sina spelare. Om det ska bli svensk seger krävs åter en klockren insats av målvakten – som lär bli Mikael Appelgren – samt Jim Gottfridsson. Han är viktig för kreativiteten framåt.

Spanien har förlorat två matcher under turneringen, mot Slovenien med fem bollar och mot Danmark med tre bollar. Det är helt enkelt inte ett omöjligt lag att slå, men i semifinalen mot Frankrike såg laget så där löjligt intensiva ut. Om de får upp samma defensiva aggressivitet och samma offensiva fart kommer Sverige att få det väldigt tufft.

Samtidigt har laget plockat in världens bästa målvakt, Arpad Sterbik till EM-truppen efter skada på sin ordinarie målvakt. 38-åringen hade egentligen lagt ner landslagskarriären, men hoppade in igen när det behövdes. Legendaren tog ett par straffar mot Frankrike, men satt annars på bänken. Hur som helst är det oroväckande att Spanien har honom att alternera med om det behövs.

Hur som helst är det för svårt att hitta värde i ordinarie marknader här. Visst, Spanien till runt 1,75 gånger såsen är spelvärt, men vill vi verkligen gå den vägen?

Nej, här blickarna vi mot spelarmarknaden. Hos LeoVegas finns det flera intressanta målskyttespel, där vi efter noga övervägande fastnar på Mattias Zachrisson. Han kommer att få mycket speltid på högernio i den är matchen också, samtidigt som han kan få lägga någon straff nu när Sverige lärt sig hur man får straffar. Det ska sägas att minst Niclas Ekberg går före honom som straffskytt dock.

Mattias Zachrisson över 3,5 mål spelas till 2,00 gånger såsen.

Hampus Wanne över 1,5 till 1,75 lockar också då han väntas få mycket speltid, men där lugnar vi oss något.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få upp till 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Mattias Zachrisson över 3,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  LeoVegas (Upp till 1 000 + 200 kr)
Spelstopp:  20:30, söndag 28/1
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: