5 maj 2019 sverige finland

Speltips inför Sverige – Lettland 17/5: Intensiv inledning

Sverige är ett lag som sannerligen har börjat den här VM-turneringen på bästa möjliga sätt och det lär bli svårt för Lettland att stå emot Tre Kronor redan i första perioden i lagens kvartsfinal i VM 2018.

Sverige vann gruppen i VM-turneringen tack vare ett mycket starkt gruppspel med idel vinster och det gör att Tre Kronor också kliver in i kommande slutspel med ett väldigt självförtroende. Samtidigt finns det en tydlig press på lagets axlar och det går inte att blunda för att Sverige har lite att leva upp till nu.

Lettland är motståndet som väntar i kvartsfinalen, vilket får ses som en trevlig belöning tack vare gruppvinsten. Hur mycket letterna än imponerat i enskilda matcher under de senaste veckorna går det inte att komma ifrån att Sverige ska slå Lettland i en VM-kvartsfinal vid sisådär 98,7 tillfällen av 100. Det ska extremt mycket till för att det här ska skita sig.

Sverige har sett starka ut under hela gruppspelet och har en förstakedja som verkligen hittat en fin harmoni. Den goda stämningen och samspelet genomsyrar egentligen hela spelartruppen, men förstakedjan och spetsspelarna som nu har anslutit från Nashville Predators är den edge som krävs för att Sverige nu ska kännas som det kanske hetaste laget i hela turneringen.

Lettland får det tufft direkt

Lettland är ett lag som vanligtvis väger för lätt i dessa sammanhang, men det känns som att laget verkligen har någonting på gång och det är såklart trevligt när hockeyn blir bättre på olika håll runt o i Europa och världen.

I gruppspelet har letterna stått för ett par anmärkningsvärt starka prestationer, bland annat uddamålsförlusterna mot Kanda och USA. Det är inte heller helt dumt att slå både värdnationen Danmark och Tyskland. Därför ska man inte underskatta Lettland.

Känslan är dock att Sverige undviker att göra just det. Det finns en härlig beslutsamhet i detta Tre Kronor, något som inte minst manifesterats av att laget vunnit den första perioden i samtliga matcher hittills. Den trenden håller förmodligen i sig även över torsdagens kvartsfinal.

Sverige vinner (första perioden) spelas till 1,58 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (första perioden)
Odds:  1,58 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, torsdag 17/5
TV:   
Stream:   
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: