4 januari 2018 Sverige USA speltips jVM semifinal

Speltips inför JVM: Sverige – Slovakien 3/1: Specialspel i fokus

Sverige kliver in i kvartsfinalen mot Slovakien som väldigt stora favoriter och konstigt vore väl annars. Här behöver vi hitta ett specialspel för att hitta spelvärde.

Juniorkronorna är föga förvånande framme vid kvartsfinal i JVM-turneringen som nu kliver in i sin slutspelsfas. Precis som vanligt – ja, så vågar vi faktiskt skriva – har Sverige imponerat under gruppspelet.

Med tanke på att de gulklädda pojkarna vann gruppen väntar det nu på pappret sämsta motståndet i den andra gruppen, nämligen Slovakien. Här är det inget snack om att Sverige ska vinna och ta sig vidare i turneringen. Press alltså.

Å andra sidan är det väl en situation som juniorkronorna trivs med. Att få inleda den kritiska fasen i turneringen med en lite lättare match ska inte underskattas. Det ska mycket till om det ska bli seger här, men Slovakien såg vassa ut mot USA i gruppspelet, där man alltså vann efter en perfekt genomförd match. Ett lojt amerikanskt landslag orkade inte hämta ikapp underläget.

Ett specialspel i fokus

Vi är närmast helt säkra på att Sverige tar sig vidare här, men vad gäller spel är det verkligen inte lätt att dyka in i den här matchen. Skulle Sverige ta ledningen tidigt och kanske döda matchen med ytterligare ett mål kan det rent av rinna iväg och bli utklassning.

Å andra sidan har Slovakien visat sig vara ett starkt lag – sånär som på den tråkiga 6-0-förlusten mot Kanada – så det får inte bli tal om underskattning. Varken från vår eller landslagets sida.

För att hitta spelvärde dyker vi istället in i ett specialspel. Inledningsvis lär lagen känna lite på varandra och Slovakien tar inga onödiga risker. Det kan bli en lite mer målsnål första period, för att sedan explodera väl i den andra. Då kan det rassla till åt båda håll.

Båda lagen göra mål (2:a perioden) synas till 2,80 gånger insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål (2:a perioden)
Odds:  2,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  00:00, tisdag 2/1
TV:   [svt]
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 93%
X: 8%
2: 6%
Över 4,5 mål: 87%
Under 4,5 mål: 18%