Speltips inför Swansea City – Leeds United 21/8: Svenskmöte i England

Simon Pålsson Publicerat: 21 August 2018

Det kryllar av svenskar i lagen när Swansea City och Leeds United gör upp i det som är tisdagens mest intressanta möte i Championship. Vi rekar, såklart!

Annons:

Det går minsann inte att klaga på svenskkopplingarna i tisdagens möte mellan Leeds United och Swansea City, som alldeles uppenbart är den mest intressanta matchen från Championship för gemene svensk under tisdagskvällen. Därför är det inte heller konstigt att just den matchen kommer att tv-sändas.

Det här är dessutom två lag som har inlett säsongen otroligt lovande och som ser spännande ut. När vi summerar säsongen – eller närmar oss att göra det framåt vårkanten – kan det mycket väl vara som så att båda lagen finns med i den absoluta toppstriden. Baserat på säsongsinledningen finns det ingen som helst anledning att omvärdera den målsättningen som båda lagen faktiskt hade inför säsongen.

Det finns också klara likheter mellan lagen, då båda har valt att plocka in nya huvudtränare inför säsongen och därigenom genomgått lite av en spelmässig revolution på sitt respektive håll. Marcelo Bielsa – en av fotbollsvärldens mest respekterade fotbollsfilosofer – har tagit över Leeds United och har redan från start satt sin oerhörda prägel på laget. Det är ett betydligt mer passningsorienterat, homogent och effektivt Leeds United så här långt. Det bådar gott.

Svenskkolonin i Wales

I Swansea City har man valt att satsa yngre och mer vågat när man efter förra säsongens degradering från Premier League plockat in Graham Potter från Östersunds FK. Alla svenskar känner säkert till den engelske tränarens stora meriter – där avancemanget till Europa League med lilla Östersunds FK sticker ut. Med det i åtanke var det inte konstigt att han fick ta över jobbet. Till sitt förfogande har han svenska spelare som Joel Asoro, Martin Olsson och Kristoffer Nordfeldt. Tre svenskar som nu ställs mot Pontus Jansson i Leeds United.

Precis som Marcelo Bielsa i Leeds United har Graham Potter infört ett nytt spelsätt i Swansea City, där det egentligen är att återgå mycket till det som gjorde laget framgångsrikt för ett par säsonger sedan. Spelet påminner en hel del om det Leeds United spelar, men med än mer fokus på kontroll och bollinnehav. Det har visat sig lyckosamt.

Leeds United står på tre raka vinster och ser riktigt giftiga ut med nio gjorda mål framåt. Swansea City är med sina sju poäng fortsatt obesegrade, men har vissa problem med målskyttet. 3-1 i målskillnad efter tre matcher vittnar om att laget tar det sakta, men säkert.

Med två så bollskickliga lag, två lag som dessutom är starka bakåt, tror vi på en kontrollerad historia där kampen om bollinnehavet är en stor del av matchbilden.

Under 2,5 mål spelas därför till 1,95 gånger såsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Expekt
Spelstopp:  20:45, tisdag 21/8
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna: