28 april 2018 Tampa Bay Lightning Boston Bruins slutspel speltips NHL

Speltips inför Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 28/4: Två tunga lag

Det är två väldigt tunga lag som gör upp i den andra slutspelsrundan av Stanley Cup, där det första mötet spelas redan på lördagskvällen. Tampa Bay Lightning är knappa favoriter mot Boston Bruins.

Det går att säga mycket om Boston Bruins, men klart är i alla fall att laget fick kämpa ordentligt i den första slutspelsrundan i Stanley Cup mot Toronto Maple Leafs. Det tog hela sju matcher innan laget kunde säkra en plats i den andra omgången och här stöter laget på ännu tuffare motstånd.

Tampa Bay Lightning, som under perioder i höstas och i början av vintern höll en sällan skådad nivå, står nu för motståndet och det kan bli en betydligt tuffare nöt att knäcka. Märk väl att hemmalaget har haft fler vilodagar dessutom, efter att ha slagit ut New Jersey Devils på ett betydligt enklare sätt.

Lagen har möts tre gånger bara under mars och april månad, där Tampa Bay Lightning vann senast med 4-0, men där Boston Bruins faktiskt vann de två tidigare mötena. Å andra sidan är den typen av matcher svårbedöma, då de kom i ett läge där Boston Bruins hade mer att spela för.

Tydligt favoritskap

Den här säsongen har alla förutsättningar att bli jämn, men så här inledningsvis ska man inte underskatta fördelen som Tampa Bay Lightning faktiskt har. Laget har fått en veckas vila i benen och kan nu kliva in med ny energi till den första matchen. Såväl kropparna som skallarna är redo för mer hockey och motivationen lär vara på topp.

Dessutom är det här två så pass starka lag att hemmaplansfördelen blir oerhört viktig och det lär märkas. Tampa Bay Lightning inleder garanterat gärna med en vinst för att sätta tonen i denna matchserie, som på förhand kan gå lite hur som helst, men där Lightning har fördelen på sin sida.

Brandon Carlo och Anders Bjork spelar inte mer den här säsongen för Boston Bruins, medan hemmalaget bara har Adam Erne på skadelistan. Inga ursäkter där heller alltså.

I match ett litar vi på att hemmalaget tar kommandot och är aningen piggare än sina motståndare. Tampa Bay Lightning vinner (ordinarie tid) spelas till 2,20 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 spänn omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Tampa Bay Lightning vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  21:00, lördag 28/4
TV:    
Stream:    

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: