Speltips inför Taylor Harry Fritz – Alexander Zverev 5/7: Att lita på tidigt

Simon Pålsson Publicerat: 4 July 2018

Alexander Zverev går att lita på tidigt i stora turneringar, när pressen inte är lika stor som i ett senare skede. Kan tysken slå Taylor Harry Fritz i Wimbledon?

Annons:

Wimbledon går i full fart med intensivt spelschema under den första veckan, precis som det brukar vara i Grand Slam-turneringar. Som vanligt finns också den absoluta världseliten med i tävlingen och med tanke på hur det ser ut längst ut i toppen är det fortsatt bra slagläge för spelarna som befinner sig strax utanför de allra, allra bästa.

En sådan är den talangfulle tysken Alexander Zverev, som visserligen är uppe och nosar rent rankingsmässigt, men som spel- och meritmässigt lämnar en del övrigt att önska. Å andra sidan är han fortsatt väldigt ungt och spås bli arvtagaren när generationen med Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal och Novak Djokovic till slut inte orkar kuska omkring i världen längre.

Hittills har Alexander Zverev dock gjort sig känd som en spelare som inte riktigt går att lita på i de allra tuffaste av turneringar. Då viker han ofta ner sig när det blir skarpt läge. Wimbledon är som bekant den ädlaste av titlar på touren och därmed riskerar han att gå samma öde till mötes här. Dock brukar det först ske i skarpt läge, det vill säga under den andra spelveckan.

Tysken är överlägsen

Inledningsvis i den här typen av turneringar brukar Alexander Zverev vara att lita på. Nu har han visserligen bara två gräsmatcher i kroppen den här säsongen, varav en var 3-0-vinsten mot James Duckworth i den första omgången här i Wimbledon. Samtidigt är det en utvilad och förmodat supertaggad tysk som tar sig an Taylor Harry Fritz på torsdagen.

Motståndet då? Vad har vi att säga om det? Taylor Harry Fritz är också han en spännande ung spelare, också född 1997 precis som Alexander Zverev. Medan tysken rankas trea i världen hittar vi Taylor Harry Fritz på plats nummer 68. Det är såklart imponerande för åldern, men en bra bit efter Alexander Zverev. Det märks också. Så här långt har Alexander Zverev vunnit spelarnas båda möten i raka set, trots att Taylor Harry Fritz haft hemmaplan.

Nu spelas matchen på ett underlag som egentligen inte är som klippt och skuret för någon av spelarna, men med det sagt borde Alexander Zverev vinna bekvämt här. Igen. Det är fortfarande tidigt i turneringen och då spelar inte heller nerverna honom ett spratt.

Alexander Zverev 3-0 spelas till 1,98 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Alexander Zverev 3-0
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  Tidigast 12:15, torsdag 5/7
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo