Speltips inför Thiago Moura Monteiro – Elias Ymer 17/7: Det svenska hoppet

Simon Pålsson Publicerat: 16 July 2018

Enligt spelmarknaden är Elias Ymer klar favorit i tisdagens möte med Thiago Moura Monteiro i ATP Båstad. Känslan är att svensken borde ha göda möjligheter att vinna.

Annons:

Det blir dubbelt svenskt i herrarnas singelturnering i Båstad på tisdagen. Det är dessutom två bröder, Mikael och Elias, som representerar både familjen Ymer och Sverige i tävlingen. Räkna med väldigt bra publikstöd för båda bröderna under dagen.

Enligt spelbolagen är både Mikael Ymer och Elias Ymer favoriter i sin respektive match. När det gäller den sistnämnda – den två år äldre brodern – är det också fullt rättmätigt. Han möter nämligen brassen Thiago Moura Monteiro i första omgången och det är ett mycket överkomligt motstånd.

Den 24-årige brassen är visserligen en spelare som varit uppe och nosat på plats 74 på rankingen så sent som förra året, men som i ärlighetens namn befinner sig någonstans där Elias Ymer också befinner sig rent kapacitetmässigt. Nu finns det dessutom flera aspekter som talar för svensken här.

En av bröderna i andra omgången

På sajten har vi också publicerat lite tankar inför Mikael Ymers första match, där vi tror att han kan få det tufft trots favoritskapet hos spelbolagen. Då är vi betydligt mer optimistiska inför storebror Elias Ymers första match i turneringen.

Med hemmaplan, grus som underlag och utvilade ben finns det egentligen inte mycket att skylla på för Elias Ymer. Han har en förmåga att höja sig i stora matcher och att spela ATP-turnering på hemmaplan måste klassas som en stor match.

Att få Thiago Moura Monteiro i den första omgången är på många sätt en drömlott i det att det kan vänta så mycket svårare motstånd i ATP-turneringar. Det gör att Elias Ymer nu har goda möjligheter att ta sig en bit i ATP Båstad, varpå han lär kliva in i första matchen med gott självförtroende.

Det raka spelet på Elias Ymer spelas till 1,72 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Elias Ymer vinner
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  Tidigast 13:40, tisdag 17/7
TV:    viasatsport logo
Stream:    viaplay logo