Speltips inför Tjeckien – Schweiz 8/5: Tydligt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 8 May 2018

Tjeckien tar sig an Schweiz i den tredje omgången av gruppspelet i VM-turneringen som just nu avgörs i Danmark. Här tycker vi att det tjeckiska favoritskapet är tydligt på förhand.

Bakom Sverige och Ryssland finns det ett par lag som utmanar på allvar i grupp A i VM-turneringen. Tjeckien och Schweiz är två av lagen som slåss om att också få en bra placering inför slutspelet, varpå tisdagens möte mellan lagen blir oerhört viktigt.

Tjeckien är det lag som har en klart bättre grund och som historiskt sett är den starkare hockeynationen. Inledningen på den här VM-turneringen har dessutom varit ganska lovande, med en stabil 3-2-seger mot Slovakien i premiären och sedan en fullt godkänd insats mot Sverige i match två. Nu väntar ett möte där tjeckerna återigen klär i sig i favoritrollen och det bör de också kunna hantera.

Schweiz bör nämligen vara ett motstånd i ungefär samma klass som Slovakien, men klart sämre än Tre Kronor. Med andra ord står tjeckerna inför den match som bör vara nästan enklast hittills och det lär också få en påverkan på resultatet i själva matchen.

Ett rakt spel hämtas

Schweiz vann visserligen mot Slovakien med 2-0 i en tight match, men spelmässigt fanns det inte så mycket som imponerande. Därtill har laget slagit Österrike och står därmed på två vinster efter två omgångar. Det är självklart svårt att kräva mer resultatmässigt, men vad gäller spelet finns det inte mycket som skrämmer Tjeckien. Här tänker vi inte omvärdera vår grundinställning att tjeckerna är ett bättre hockeylag.

Nu är det här visserligen två nationer som gärna hade fått krydda sina spelartrupper med någon spetsig spelare till, men Tjeckien har ändå ett starkt lag. Det märktes inte minst i mitten av april månad när laget gick rent i Czech Hockey Games på hemmaplan. Nu tror vi att tjeckerna så sakteliga steppar upp även i hockey-VM.

Det finns inga anledningar till att försöka krångla till det här. Vårt förtroende investeras i tjeckerna och det raka spelet spelas till 1,86 gånger krämen hos Ohmbet.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tjeckien vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, tisdag 8/5
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: