Speltips inför UFC 229: Khabib Nurmagomedov – Connor McGregor 6/10

Spelbloggare Publicerat: 6 October 2018

Årets match väntar i UFC 229! Publikfavoriten Connor McGregor och det ryska monstret Khabib Nurmagomedov ryker ihop i Las Vegas – och vi på Spelbloggare presenterar såklart er matchens bästa speltips.

Annons:

En djup rivalitet. Skitsnack så det räcker och blir över. En match som kommer sälja PPV-biljetter som smör. Under natten mot söndagen ska årets kanske största händelse i hela kampsportsvärlden utspelas.

Khabib, med artistnamnet ”The Eagle”, är rankad etta i UFC:s lättviktsdivision och har ett makabert matchfacit om 26-0-0. Ryssen är fantastisk på mattan; har fantastiska judo- och brottningskunskaper och det är inget snack om saken vart ha kommer försöka få den här fighten.

Det här blir Connor McGregors första framträdande i UFC på nästan två års tid, sedan den komfortabla knockoutvinsten av Eddie Alvarez – en match där skillnaderna var fundamentala. Den irländska publikfavoriten är före detta fjäder- och lättviktsmästare i organisationen, men frågan är: var står han nu?

Helt borta från kampsportsvärlden har han emellertid inte varit, ”The Notorious”. Han ställde under fjolåret upp i en professionell boxningsmatch, som kallades ”The Money Fight”, mot Floyd Mayweather och förlorade den via en teknisk knockout i den tionde ronden. Insatsen, trots förlusten? Mycket imponerande.

Khabib – fortsatt förlustfri?

Oddsen har stökats om en hel del under månaderna och nu, bara dagar inför vad som komma skall, har marknaden ställt ut Khabib som relativt stor favorit – och det menar vi vara helt rättvisande.

Connor McGregor är en suverän fighter ståendes; snabb på fötterna, extremt bra rörelsemönster och har en boxning av absolut toppklass i MMA-världen. Nyckeln för ”The Notorious” blir att hålla matchen på fötterna, där han har en viss fördel och ett erkänt tungt KO-slag.

Men ja, visst borde Khabib vara numret större än McGregor? Ryssen har ett makalöst matchfacit om 26-0-0 och har en exceptionellt stor fördel på marken. Om – när? – han bara får ner sin motståndare kan han hålla honom där en hel rond, utan minsta problem. Han är en smart fighter och tenderar att trötta ut sina motståndare effektivt.

Och just konditionen, där finns frågetecken för Connor McGregor. Han har haft vissa problem på den fronten förut och det kan bli vad som får vågskålen att luta över till ”The Eagles” fördel.

Khabib att vinna matchen, med försäkringen att få pengarna tillbaka vid ett kryss, blir matchens speltips till 1,63 gånger pengarna hos Ohmbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 500 kr bonus + 100 kr freebet!

Annons:

Speltips:

Speltips: Khabib Nurmagomedov vinner, draw no bet
Odds: 1,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: Efter 04:00 svensk tid, söndag 7/10
TV:  PPV
Stream:  viaplay logo