Speltips inför Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 16/5: Desperation

Simon Pålsson Publicerat: 15 May 2018

Efter två tunga vinster på bortaplan har Washington Capitals allting i egna händer i konferensfinalen mot Tampa Bay Lightning. Nu kan laget gå upp till 3-0 i matcher i Stanley Cup-slutspelet.

Washington Capitals ser på första gången på väldigt länge ut som en reell kandidat till att faktiskt plocka hem Stanley Cup, efter sju sorger och sjuttioelva besvikelser. Slutspelsspöket som gäckat klubben i många säsonger ser som bortblåst ut. Eller jinxar vi det nu?

Hur som helst sitter laget verkligen i förarsätet i konferensfinalen mot Tampa Bay Lightning. Efter två spelade matcher – båda dessutom på bortaplan – har Washington Capitals gått upp till 2-0 i matcher. Detta trots att en av lagets offensiva nyckelspelare, Nicklas Bäckström, varit småskadad och inte kunnat medverka. Vad är det som händer?

Natten till onsdag svensk tid spelas det tredje mötet i matchserien och här är pressen plötsligt ordentlig på gästande Tampa Bay Lightning, som efter två förluster på hemmaplan hamnat i en situation där de måste vinna på bortaplan. Allra helst är det seger direkt som gäller, för att hamna i ett 3-0-underläge i en konferensfinal är oerhört svårt att rädda.

En tätare historia nu

6-2 och 4-2 har varit resultaten i Washington Capitals vinster så här långt och det är tydligt att laget hittat ett bra recept på hur de ska såra sina motståndare. Trots hemmaplan kunde Tampa Bay Lightning inte hålla tätt och var i ärlighetens namn inte riktigt nära att göra spänning av det. Därför räknar vi nu med en liten omvärdering av spelidé inför detta otroligt viktiga möte.

Här tänker vi oss ett Tampa Bay Lightning som tätar till det bakåt och försöker spela med en mer intensiv aggressivitet i sin forecheck. Det kan finnas en fördel med att spela på bortaplan i ett så utsatt läge som nu, just för att känslan av att vara underdog blir starkare. Inte minst på ett mentalt plan kan det få spelarna att sluta samman starkare. Allt sådant behövs just nu.

Nicklas Bäckström är fortsatt småskadad och kan vilas igen, medan gästerna troligen får klara sig utan Adam Erne. Även han kan dock vara tillbaka. Det är lite osäkert i skrivande stund.

Här tror vi på en tätare mach och tycker oss hitta mest spelvärde i det raka krysset. X (oavgjort) spelas därför till 4,20 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  02:00, onsdag 16/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: