Speltips inför Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 15/5: Kvittering i luften

Simon Pålsson Publicerat: 14 May 2018

Winnipeg Jets vann den första rundan i konferensfinalen mot Vegas Golden Knights, som nu måste gå för kvitteringen i det andra mötet på bortaplan i matchserien.

Det första mötet mellan Winnipeg Jets och Vegas Golden Knights i konferensfinalen på den västra sidan av Nordamerika blev precis vad vi hade hoppats på. En intensiv historia med en hel del mål, fartfylld hockey och två lag som verkligen visar sig höra hemma här. Dessutom fick vi åter se William Karlsson näta.

Trots svenskmålet blev det förlust för gästande Vegas Golden Knights, som nu plötsligt hamnat i en situation där det vore förödande med en andra raka förlust. Här gäller det att studsa tillbaka direkt och kvittera matchserien till 1-1 i matcher innan båda lagen tar resan till Nevada för match tre.

4-2 slutade det första mötet och på det hela taget kändes matchen väldigt jämn, med liten edge åt hemmalaget. Vegas Golden Knights lär ha en liten fördel längre in i matchserien då Winnipeg Jets har fler slutspelsmatcher i benen och känslan är även att hemmaplansfördelen inte nödvändigtvis behöver spela så stor roll i denna konferensfinal, eller Conference Finals som det heter på engelska. Därmed känns mötet natten till tisdag svensk tid helt öppet.

Dags för revansch

Vegas Golden Knights har nu haft en match på sig att lära sitt motstånd och bör kunna hitta nya sätt att såra Winnipeg Jets i match två. Det ska sägas att hemmalaget varit otroligt starka under vårsäsongen och närmast gått som tåget, även fall Nashville Predators väldigt tydligt kunde såra laget i den förra slutspelsrundan, som alltså gick hela vägen till sju matcher.

I hemmalaget är åter bara Dimitry Kulikov otillgänglig på grund av sin ryggskada, medan gästerna spelar utan Clayton Stoner. William Carrier närmar sig comeback, men kan vilas en match till.

I våra ögon är det helt öppet även inför match två och då bör Vegas Golden Knights ses som en trevlig underdog med tanke på spelbolagens oddsvärdering inför mötet. Det raka spelet lockar till viss del, men vi tror på en tät match som mycket väl kan gå till förlängning. Då finns värdet på ett annat spel.

Vegas Golden Knights +0.0 (asian handicap) – som alltså är samma spel som draw no bet – spelas till 2,48 gånger insatsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Vegas Golden Knights +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,48 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 15/5
TV:    viasathockey logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: