Speltips inför Sverige – England 7/7: Historia är skriven

Spelbloggare Publicerat: 7 July 2018

Historia är skriven! Och mer ska skrivas. Sverige står inför en kvartsfinal i VM 2018 och där väntar England. På spelfronten intresseras vi starkt av ett objekt från hörnmarknaden.

Annons:

Riskfritt spel på Sverige – för 1 500 kronor! Ta del av erbjudandet här.

Annons:

Känner ni också vissa 94-vibbar? Sverige har överträffat alla förväntningar under Janne Andersson; stod för ett fantastiskt kval, skickade ut Italien ur playoffet och blev etta här i gruppspelet – i konkurrens av Tyskland, Mexiko och Sydkorea.

Väl i utslagsfasen besegrades Schweiz med siffrorna 1-0 och återigen visades prov på ett alldeles fantastiskt försvarsspel. Inte minst mittbacksklipporna Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf har briljerat.

Nu är man alltså en match borta från en semifinal och således minst en bronsmatch. Vem kunde tro att det skulle räcka ända hit?

Nu väntar dock ett oerhört tufft motstånd, det ska nämnas. En enorm uppgift. Normalt tenderar England att svika i de stora mästerskapen, men nu ser de extremt starka ut. Åttondelsfinalen mot ett kompetent Colombia vanns, om än efter många om och men. Straffsparkar krävdes för att skilja dem åt.

Talar emot en svensk skräll gör det att det måste roteras i backlinjen till följd av Mikael Lustigs avstängning. På högerbacksplatsen kommer han ersättas av Emil Krafth. Utöver det dras Albin Ekdal och Jimmy Durmaz med småkänningar och riskerar således att missa matchen.

Helt oproblematiskt är det dock inte heller på den engelska truppfronten. Kyle Walker, Dele Alli, Jamie Vardy och Ashley Young är alla i riskzonen att behöva stå åt sidan.

Överkomlig engelsk hörnlina

Dubbla insatsen på England att vinna under ordinarie tid skulle eventuellt kunna locka, om vi bara tar hänsyn till ländernas kvalitéer – spelare för spelare.

Men så väloljat det svenska kollektivet är, känner vi oss inte bekväma med att satsa pengarna där och riktar istället in oss på en helt annan marknad: hörnmarknaden.

Sverige kommer krypa ner djupt i positionerna här. Det skulle kunna bli succéreceptet; att fortsätta täta till försvarsspelet. Det talar för ett stort engelskt bollinnehav och även att de kan behöva komma runt på flankerna för att hitta ytorna – och därmed just hörnsparkar.

Englands hörnlina är nedplitad till 5,5 och den är helt klart en överkomlig sådan. Samtliga av Sveriges motståndare, förutom Sydkorea, som skrapade ihop fem hörnor, har passerat den. För England har den passerats i tre av fyra matcher.

Ett stort spelmässigt övertag av England, mot ett lågt liggandes och försvarsstarkt Sverige. Vad bäddar det för, om inte – hörnor, hörnor och återigen hörnor?

Överspelet tas till 1,85 gånger pengarna hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: England över 5,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 16:00, lördag 7/7
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.