15 november 2019 Rumänien Sverige Speltips

Speltips Sverige – Schweiz 3/7: Mot kvartsfinal!

Schweiz står för Sveriges motstånd i åttondelsfinalen av VM 2018 och på spelfronten finns det helt klart värde i att investera vidare i svensk succé. Räcker det till kvartsfinalen?

Annons:

BACKA SVERIGE! Få 10,0 istället för 3,15 att Sverige vinner + free bet om spelet missar

Annons:

Ett fantastiskt kval. Bragden i playoffet mot Italien. En förstaplats i gruppspelet, efter att ha krossat Mexiko med siffrorna tre mål mot noll i den avslutande matchen. Och nu är Sverige i VM:s åttondelsfinal. Förbundskapten Janne Andersson och hans mannar fortsätter slå på stort, överraska och vinna.

Första hindret nu i utslagsfasen av sommarens mästerskap blir alltså Schweiz – och här är det en match där länderna är svåra att skilja åt. Helt öppet, mer eller mindre.

Möjligen är det så att Schweiz har det lite namnstarkare materialet, men den svenska kollektiva styrkan är inte att underskatta och ännu större pjäser har värjts undan förut. Kapaciteten finns.

Sopas under mattan med att även Schweiz har kapacitet ska man däremot inte. De har stått för ett fantastiskt mästerskap hittills; spelat lika mot Brasilien och Costa Rica samt vunnit över Serbien. Det finns flera spelare att se upp med för de svenska försvararna, inte minst Stoke Citys Xherdan Shaqiri.

En som kommer missa matchen för Schweiz är Stephan Lichtsteiner, som nyss skrivit på för Arsenal efter flera år i Juventuströjan. Ytterbacken är avstängd, liksom Fabian Schär. Steven Zuber, småskadad, är ett osäkert kort. Sverige har Sebastian Larsson out, men annars truppen intakt.

Vår bedömning: helt fifty-fifty

Gillar de svenska chanserna här. Janne Anderssons upplaga har alla möjligheter att skrälla vidare och nå kvartsfinalen. Känslan är – helt fifty-fifty. När oddssättarna då presenterar Schweiz som favoriter, är det på sin plats att lämna förtroendet i Sveriges händer.

Som nämnt: Schweiz kanske har det snäppet bättre materialet, men saknar nu (minst) två huvudpjäser och kollektivt är det uppenbart vad Sverige är kapabla till. Se bara på 3-0-krossen av ett stjärnspäckat Mexiko…

Även Schweiz har levererat här i mästerskapet, det ska nämnas, men den avslutande gruppspelsmatchen mot Costa Rica lämnade mer att önska. Formen inte helt toppad?

Tätt kommer det bli. Räkna iskallt med det.

Just därför är vi extra tacksamma över att kunna dra in en hacka även om matchen slutar oavgjord efter 90 minuter och det då kommer krävas förlängning och eventuellt straffar.

Sverige spelar med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – tas till mycket fina 1,71 gånger pengarna hos Bethard. Vill man skruva upp oddset något är den raka ettan också av starkt intresse.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, tisdag 3/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.