“Tom Brady – bäst när det gäller!”

Sladjan Osmanagic Publicerat: 24 January 2018

Nu är det klart vilka två lag som möts i Super Bowl #52 söndagen den 4 februari i Minneapolis. Det blir New England Patriots och Philadelphia Eagles som gör upp och vi kan redan nu konstatera att New England Patriots är storfavoriter.

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!

Minnesota Vikings var ute efter att skriva historia inför NFC-finalen mot Eagles. Vikings hade chansen att bli det första laget någonsin som tar sig till Super Bowl på hemmaplan. Vikings inledde utmärkt med matchens första touchdown men sedan tog Eagles över tillställningen totalt. Till slut vann Eagles med hela 38-7. Starkt av vikarierande quarterbacken, Nick Foles, att ta laget hela vägen till Super Bowl. Lagets ordinarie QB, Carson Wentz, blev skadad i slutet av grundserien. Då var det inte många som gav Eagles en chans att nå final. Mot Vikings hade Foles tre stycken TD-passningar och han visade att han behärskar det mentala trycket väl.

Kontrasterna mellan Nick Foles och Tom Brady i Patriots kunde egentligen inte vara större. Brady har vunnit fem stycken Super Bowls och spelat ytterligare två. Detta blir Bradys åttonde SB! Otroligt starkt och de som fortfarande hävdar att han inte är den bäste QB:n genom tiderna får allt svårare att hitta bärande och rimliga argument.

Patriots hade en riktigt tuff match i AFC-finalen mot Jacksonville Jaguars. Jaguars, anförda av QB:n Blake Bortles, spelade inspirerat och disciplinerat större delen av matchen. Mot Patriots måste man detsamma hela vägen in i mål, annars blir det torsk. Det var i stora drag det som hände i AFC-finalen. Jaguars ledde med 14-3 i slutet på första halvlek och med 20-10 inför avslutningen. Patriots, eller snarare Brady, grävde fram två touchdowns och vann matchen med 24-20. Bill Belichick firade som om Patriots vunnit ännu en Super Bowl. Så mycket betydde denna seger för honom, Brady och Patriots. Då ska vi också ha i åtanke att Rob Gronkowski inte spelade andra halvlek på grund av huvudskada, vilket gör Patriots insats än mer imponerande.

Brady har haft fysiska problem under säsongen som eskalerade i veckan när hans kastarm blev skadad, men stod återigen pall för det mentala trycket. Han levererade som bäst när det verkligen behövdes som mest. Oerhört imponerande av Tom Brady. I amerikansk press har det skrivits mycket om en potentiell spricka hos Patriots, mellan Belichick, Brady och ägaren Robert Kraft – något som förnekas kraftigt av klubben.

Det har varit en härlig NFL-säsong fylld av överraskningar. Därför blir jag inte alls förvånad om Eagles skräller och vinner mot Patriots. Det skulle vara häftigt och en perfekt sammanfattning på en underhållande säsong.

Sladjan Osmanagic

  Öppna ditt konto hos Expekt – Få en bonus om 500% extra upp till 500 kronor!

 

Missa inte senaste avsnittet av podcasten Uppsnack med Jonas & Sladjan