1 juli 2019 Häcken Hammarby Speltips

Speltips inför Helsingborgs IF – Örebro SK 29/7: Ångestmöte

Det blir ett självklart målspel inför måndagens heta möte i den nedre delen av Allsvenskan mellan Helsingborgs IF och Örebro SK den 29 juli 2019.

Annons:

Det är allsvensk ångest på måndagens meny när Helsingborgs IF och Örebro SK tar tillfället i akt att försöka slippa nedflyttningsstriden på allvar. I skrivande stund har båda lagen en buffert med poäng till godo på lagen längst ner i tabellen, men det är också givet att en trepoängare vore mycket välkommen.

Helsingborgs IF föll borta mot AIK senast efter en fullt duglig insats. Frågetecknet efter matchen var snarare defensiven och avsaknaden av en riktig ledare i den riktige Andreas Granqvists frånvaro. För på planen var det inte den gamle landslagskaptenen som vi lärt känna som en av Sveriges bästa mittbackar. Hans insats var totalt förvirrad och direkt undermålig.

Örebro SK då? Jo, laget vann med hela 4-0 mot Falkenbergs FF i en viktig match och skaffade sig därmed ett bra avstånd neråt i tabellen. Det var också ett bevis på att formen är på uppåtgående.

Spel på målmarknaden

Alexander Farnerud, Kalle Johansson och Mamudo Moro är spelarna som inte spelar det här mötet för Helsingborgs IF. Det är ett par tapp som den skånska klubben kommer att lida av, men å andra sidan spelare som man lärt sig att spela utan nu på senare tid.

Örebro SK då? Jo, lånet med Carlos Strandberg från Malmö FF förlängdes i somras och laget kommer nu att ha med sig anfallaren resten av säsongen, såvida han inte blir såld från MFF. Det är en riktigt svettig spelare som kan komma att rädda laget från den direkta nedflyttningsstriden. Däremot är Michael Omoh nu utlånad till Mjällby AIF, där han för övrigt nätade direkt i debuten.

Örebro SK kan komma att sakna Viktor Prodell och Daniel Björkman i det här mötet, medan vi sedan tidigare vet att Johan Mårtensson är otillgänglig på grund av ännu en skada. Det är inte direkt första gången i den spelarens karriär som det sker.

Vår känsla är att lagens styrka primärt finns offensivt och även fall Helsingborgs IF är starka på hemmaplan har de numera en tendens att släppa in för mycket mål.

Båda lagen göra mål spelas till 1,76 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 29/7
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.