3 augusti 2019 Östersund AFC Eskilstuna Speltips

Speltips inför Norrköping – Östersund 21/7: Revanschsuget hemmalag

Ett revanschsuget Norrköping tar emot Östersund i ett returmöte efter att de senare vann hemma med 2-1 för en vecka sedan. Vi håller Peking som favoriter och framförallt tror vi att de återigen kommer vara vassa i första halvlek.

Annons:

Bredden och uthålligheten i IFK Norrköpings trupp prövas nu på allvar. I torsdags besegrade man St Patrick´s i EL-kvalet vilket innebär vidare avancemang. Det, i sin tur, innebär att man kommer spela sju matcher den här månaden.

I Allsvenskan har man blandat och gett sedan sommaruppehållet. Man inledde med att besegra AIK borta för att sedan förlora hemma mot Sirius. Därefter slog man Häcken hemma och senaste torskade man alltså borta mot Östersund.

Ian Burchnalls Östersund hade inför det mötet inte vunnit på åtta raka matcher. Det var således en välbehövlig trepoängare som gjorde att man klättrade upp på en åttondeplats i tabellen, fem poäng efter Norrköping som, med en match mer spelad, innehar sjundeplatsen.

Norrköping är bäst i serien i halvtid

Norrköping är klara favoriter i det här mötet enligt oddssättarna. Det mesta talar för att ett revanschsuget Norrköping kommer att lyckas vinna den här matchen. Det som talar till ÖFK:s fördel är dock Norrköpings hårda matchande den här månaden.

Det återstår att se huruvida Jens Gustafsson väljer att rotera sitt lag men det är inte otänkbart att spelare som Sead Haksabanovic och Kalle Holmberg (som hoppade in och avgjorde matchen mot St Patrick´s senast) kan få chansen från start.

Östersund har släppt Alhaji Gero till Helsingborg och senast tog unge britten Francis Baptiste plats i startelvan. Till den här matchen saknas också Rewan Amin på grund av avstängning.

Mötet för en vecka sedan var spelmässigt jämnt och så det kan det mycket väl bli den här gången också.

Intressant statistik är att Norrköping är seriens klart bästa lag efter första halvlek. De har dessutom gjort mål i första halvlek i sju av de nio senaste seriematcherna.

Om Norrköpingsspelarna är en aning slitna torde det vara i andra halvlek som den, eventuella, påverkan gör sig gällande.

Därför finner vi ett intressant spel i att Norrköping kommer att leda i halvtid och det spelas till 2.18 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norrköping leder i halvtid
Odds: 2,18 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 17:30, söndag 21/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.