20 juli 2019 Örebro SK Falkenberg Speltips

Speltips inför Örebro – Falkenberg 20/7: De bryter trenden

Med tre raka förluster efter sommaruppehållet är Örebro indragna i bottenstriden på allvar. Nu väntar ett Falkenberg som jagar underifrån – men som har ett uselt facit på konstgräs. Underlaget är ett av argumenten som talar för att Örebro kommer gå vinnande ur det här mötet.

Annons:

Örebro har fått en tuff start på höstdelen av säsongen då man, efter sommaruppehållet, har förlorat tre raka matcher. De två senaste var mot Malmö och Häcken på bortaplan, det vill säga matcher som man inte kan kräva poäng utav.

Det bör man dock kunna göra nu när jumbon Falkenberg väntar hemma på Behrn Arena. Örebros uteblivna poängskörd på sistone gör dock att Falkenberg endast är tre poäng efter i tabellen.

Falkenberg hade, fram till mötet med Elfsborg efter uppehållet, endast vunnit en match och det var mot Örebro i premiären. Sedan dess hade man alltså elva raka matcher utan vinst.

Nu bröt man så den negativa trenden då man tog sin andra seger för säsongen hemma mot Elfsborg för två omgångar sedan. Av de fem senaste matcherna har man därmed bara förlorat en.

Förlusten var emellertid en rejäl sådan då man föll med hela 6-2 borta mot Hammarby. I senaste omgången tog man poäng hemma mot IFK Göteborg efter ett kvitteringsmål till 1-1 i matchens sista sekunder.

Hemmaplan på konstgräs – Örebros stora fördel

Falkenbergs trend ser ljusare ut än Örebros och när lagen senast möttes vann de förstnämnda med 1-0 hemma. Samtidigt går det att argumentera för att Örebros spelschema har varit tufft på sistone och att man, trots allt, har gjort det bra i samtliga tre förlustmatcher efter uppehållet.

Därtill ska också sägas att Falkenberg har tagit den stora merparten av sina elva poäng på hemmaplan. På bortaplan har man endast skramlat ihop två poäng och det är ganska tydligt att konstgräs är ett underlag som passar dem sämre.

Bortsett från 0-0-matchen borta mot AFC har man släppt in tre mål eller fler i samtliga övriga fyra konstgräsmatcher man spelat. Senast mot Hammarby på konstgräs blev det hela sex mål bakåt.

Örebro, å sin sida, har visserligen ett svagt facit på hemmaplan men samtidigt har man tagit elva av sina fjorton poäng på konstgräs.

Underlaget är således en faktor att beakta i det här mötet och en hel del talar för att det kan fälla avgörande till hemmalagets fördel. Örebro har ett mer spelskickligt lag och med Carlos Strandberg tillbaka (med förlängt lånekontrakt) bör man kunna vinna den här matchen.

Därför blir spelet att Örebro bryter sin negativa trend och vinner den här matchen till 2.24 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Örebro SK vinner, rak etta
Odds: 2,24 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 20/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.