Speltips AIK - Sirius 15/7 2020

Speltips inför Östersund – Sirius 19/10: Striden för nytt kontrakt

Allsvenskan, i dess slutfas, kunde inte ha varit mycket mer spännande än såhär – såväl i toppen som botten. Här handlar det om överlevnadsstriden, med Sirius mot Östersund, och vi har såklart ett speltips inför matchen.

Annons:

Får Sirius fira in ett nytt kontrakt? Eller tar Östersund ett storkliv mot nytt kontrakt?

Sirius, 27: 25p, -18 mål
Kalmar, 27: 23p, -20 mål
Östersund, 27: 22p, -20 mål
GIF Sundsvall, 27: 20p, -16 mål
Falkenberg, 27: 19p, -35 mål
AFC Eskilstuna, 27: 16p, -32 mål

Så ser det ut i det nedre skiktet av Allsvenskan, när klubbarna har tre matcher kvar vardera att avverka. De två sämst placerade skickas rakt ned i Superettan medan tredjejumbon, just nu ”Giffarna” får kvala. Observera att det här speltipset var skrivet samt publicerat före fredagens match mellan AFC Eskilstuna och Sundsvall.

För Sirius ska kontraktet redan vara klart, men nu kan det även i praktiken bli det. Oavsett vad: relativt liten press på deras axlar. Klart värre för Östersund, som bara har två pinnar som skiljer dem åt från kvalplatsen. Och att trilla ner i Superettan vore ett rejält bakslag för en redan djupt ekonomiskt skadad klubb. Det vänder fort i fotbollens värld – senast i början av 2018 spelades Europa League-gruppspel.

Annons:

Sirius med god skrällchans

Östersund är under en helt annan press än Sirius inför matchen när en eventuell förlust skulle kunna komma att bli helt förödande, i längden kunna innebära ett förlorat allsvenskt kontrakt.

Med andra ord: fullt fokus och full motivation. Men när Sirius kan säkra nytt kontrakt kommer de förstås också kliva in med hundraprocentig inställning – och mycket talar för att de kan lyckas med det på Jämtkraft Arena.

Senast ÖFK vann en allsvensk match var i mitten av juli månad och sedan dess har 12 matcher spelats. Innan 1-1-krysset mot BK Häcken före uppehållet hade sju raka summerats i förluster. Spelarflykten, de ekonomiska problemen och allt stök runtomkring klubben har satt sina spår, djupa sådana.

Sirius kommer från en 2-1-vinst över Helsingborg och även om det långtifrån sett prickfritt ut, visar de upp helt andra tendenser än motståndarna. Betydligt mer väloljade, ett bättre grundspel och på senare tid har poängen tagits i de matcher som ska undvika förloras.

+0,5 mål (asian handicap) på Sirius är en no-brainer till oddset 1,79 gånger pengarna. Bet365 är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365!
Regler & villkor gäller. +18 år. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sirius +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365
Spelstopp: 16:00, lördag 19/10
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Annons: