Speltips Leipzig Köln

Speltips inför Borussia Dortmund – RB Leipzig 17/12: Toppmöte i Tyskland

Borussia Dortmund ligger fyra poäng bakom RB Leipzig i Bundesliga och hoppas nu plocka tre viktiga poäng på tisdagskvällen.

Annons:

Det återstår ett gäng omgångar innan det är dags för den tyska fotbollen att gå in i sin årliga vintervila, då spelarna får några veckors semester och lagen på det stora hela får slappna av lite.

Men innan det är dags att gå in i den fasen av säsongen ska det spelas intressanta matcher. Ett riktigt hett toppmöte spelas redan på tisdagen, då Borussia Dortmund (trea på 29 poäng) tar sig an serieledarna RB Leipzig som ligger fyra poäng längre fram i tabellen.

Om vi lägger någon minut på att fokusera på tidigare möten mellan lagen går det snabbt att konstatera att det så gott som alltid är jämna matcher. I ett av de sex senaste mötena har vi fått se en segermarginal på mer än ett mål. I övrigt har det uteslutande handlat om matcher som slutat med 1-0-vinster, uddamålsvinst av annan sort eller oavgjort.

Det här säger en hel del om vilken typ av matcher vi brukar få se. Det gör också att förväntningarna är ganska höga på förhand. Borussia Dortmund vann med det sagt båda matcherna förra säsongen och känns därför som favoriter inför det här mötet. Åtminstone enligt spelbolagen.

Det som troligen stärkt uppfattningen hos spelbolagen ytterligare är det faktum att Borussia Dortmund har 23 vinster på sina 29 senaste hemmamatcher i Bundesliga. Det är ingen hemlighet att man är oerhört svårspelade på hemmaplan. Där är man helt trygga.

Annons:

Bortalaget har slagläge

Att det rent historiskt är Borussia Dortmund som är överlägsna av dessa båda lag säger sig själv, men vi kan konstatera att RB Leipzig nu fått ordentlig utväxling på sitt projekt. Nu är man vidare till åttondelsfinal i Champions League och tack vare en bekväm lottning har man en god chans att gå till kvartsfinal.

Dessutom har man väldigt goda form på sistone och har toppat formen från november och framåt. I sex raka matcher har man tagit ledningen redan i halvtid och sedan vunnit. Dessutom har man nu svindlande tre gjorda mål (minst) i sina sex senaste matcher i Bundesliga. Det är ett facit som få kan mäta sig med i hela Europa.

Med det här i åtanke kan vi inte tänka oss någonting annat än att det blir ett jämnt möte. Det är knappast en match där hemmalaget enkelt promenerar hem med tre poäng. Lucien Favre har dessutom få se sitt lag underprestera en aning sista veckorna.

X2 spelas till fina 1,68 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X2
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, tisdag 17/12
TV:    
Stream:    

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: