23 maj 2020 Wolfsburg Dortmund Speltips

Speltips inför Dortmund – Augsburg 17/8: Överkörning?

Dortmund har imponerat under försäsongen och det mesta talar för en klar hemmaseger då Augsburg gästar i Bundesliga-premiären.

Annons:

Borussia Dortmund har, under försäsongen, besegrat både Liverpool och Bayern Munchen (i supercupen). Totalt har man spelat åtta matcher under sommaren och man har vunnit samtliga.

Förra säsongen började bra, men Bayern Munchen kunde succesivt äta sig ikapp och gå förbi. Man slutade två poäng efter rivalen med tio poäng ner till trean Leipzig.

Till den här säsongen har man hämtat tillbaka Mats Hummels efter tre säsonger i Bayern och det är en värvning som helt klart stärker lagets chanser till en ny ligatitel.

I premiären väntar alltså ett Augsburg som slutade på 15:e plats förra säsongen och därmed, med nöd och näppe, klarade sig kvar.

Det mesta talar för att man återigen kommer att få strida i botten av tabellen. I tyska cupen för en vecka sedan föll man med 2-1 mot regionalliga-laget Verl som håller till i samma division (motsvarande fjärdedivisionen) som Dortmunds andralag.

Augsburg släppte in flest mål förra säsongen

Schweizaren Martin Schmidt tog över Augsburg i april och hann få med sig ett par märkliga resultat. Han inledde med två segrar där, bland annat, Stuttgart besegrades med 6-0.

Därefter släppta man in 16 mål på de fyra sista matcherna. Säsongen avslutades med att man föll med 8-1 mot Wolfsburg.

Den här matchen blir således ett schweiziskt tränarmöte mellan Schmidt och Dortmunds Lucien Favre där det mesta talar för att den senare kommer att gå segrande.

Augsburg släppte (tillsammans med Hannover) in flest mål i ligan förra säsongen. 71 insläppta på 34 matcher gör att Schmidt har en del att jobba med och ingenting tyder hittills på att defensiven har blivit bättre.

I de tre senaste matcherna, cupfiaskot mot Verl inräknat, har man totalt släppt in elva mål och förlorat samtliga tre. Förutom Verl har man ställts mot Villareal och Bologna i träningsmatcher.

Dortmunds försäsong har sett betydligt bättre ut då man vunnit samtliga åtta matcher, inkluderat cupmatchen mot Uerdingen som man vann med 2-0.

Defensiven var något av en akilleshäl förra säsongen, men i de senaste fem matcherna har man endast släppt in ett mål och i med värvningen av Mats Hummels finns det en del som pekar mot att man kommer vara försvarsmässigt bättre den här säsongen.

Dortmund är förstås stora favoriter i det här mötet och, i princip, allt talar för en säker hemmaseger. Spelet blir därför Dortmund -1,5 (asian handicap) till 1.67 gånger gånger insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 5 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 15:30, lördag 17/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.