23 november 2016 Ludogorets Basel

Speltips inför FC Basel – Lask Linz 7/8: Klar favorit i kvalspelet

Det blir ett rakt spel inför mötet mellan FC Basel och orutinerade Lask Linz i kvalet till Champions League onsdagen den 7 augusti 2019.

Annons:

Champions League-kvalet ångar på i full kraft och för FC Basel närmar sig ett playoff med stormsteg. Efter en tung skalp mot PSV Eindhoven i den andra kvalomgången har laget haft turen att lottas mot ett på pappret överkomligt motstånd som man tycker att de ska klara av.

Lask Linz är ett lag från Österrike utan vidare stor erfarenhet av europeiskt spel och som dessutom kommer från en märklig trend matcher. För efter att ha varit direkt svaga under försäsongen har laget öppnat säsongen hemma i Österrike på ett strålande sätt med två raka vinster, 2-0 och 0-3 (borta mot Austria Wien), i ligan. Samt en tung 6-2-vinst borta mot ett svagt Vocklamarkt i cupen. Svårläst? Minst sagt.

FC Basel har två vinster och en förlust så här långt, där vinsterna kommit på bortaplan och förlusten hemma. Nu räknar den heta hemmapubliken med en fin insats här och med tanke på rutinen som finns i laget är det också vad vi tror man kan lita på från deras sida.

Annons:

Bra inledning i dubbelmötet

FC Basel är som ni säkert känner till lite av en institution i dessa sammanhang och inte minst för en handfull år sedan prenumererade man på en plats i gruppspelet av Champions League, samtidigt som man gjorde det till en vana att hota om slutspelsplatser. Det var en fin tid för klubben och än i dag har man en stark ställning.

Utan att överdriva betydelsen är det ingen hemlighet att lag med en lång tradition av att spela i Europa har en liten fördel gentemot lite yngre, inte särskilt vana lag. Det är en omställning med resorna, med typen av fotboll, med 180 minuter istället för 90 minuter, och så vidare. Det går inte att träna på att vara i situationen.

Samtidigt som schweiziska FC Basel är veteranen är österrikiska Lask Linz allt annat än just det. Därför ser vi det här, en bortamatch mot mäktiga FC Basel, som en närmast övermäktig uppgift för österrikarna. Om det är någonstans som laget ska hävda sig så är det inte här. Åtminstone inte nu.

FC Basel vinner spelas till 1,58 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Basel vinner
Odds:  1,58 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:00, onsdag 7/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.