Speltips AGF Randers 28 maj 2020

Speltips inför Linfield – Rosenborg 10/7: Skarpt läge direkt

2010 kunde Rosenborg BK ta sig förbi Linfield i kvalet till Champions League. Nu är förhoppningen att samma sak ska ske onsdagen den 10 juli 2019. Här hittar ni oddsen, allt inför matchen och – ett speltips. 

Annons:

Efter att det enda svenska hoppet i jakten på Champions League, AIK, klev in i kvalspelet redan på tisdagseftermiddagen är det dags för kvalet till den anrika turneringen att fortsätta på onsdagen. Då får vi bland annat följa det norska storlaget Rosenborg BK, som har lottats att spela mot nordirländska Linfield.

Det är inte direkt första gången som det nordirländska bidraget i kvalet till Champions League heter just Linfield FC. Den förhållandevis stora klubben hör hemma i huvudstaden Belfast och dominerar den inhemska fotbollen, men precis som de flesta har koll på är det inte direkt ett lag som har någonting att sätta emot när det brukar bli dags för europeiskt kvalspel. Riktigt där håller lag från de brittiska öarna inte måttet, då uteslutet stora klubbar i Premier League såklart.

Rosenborg BK har å sin sida tappat i kraft på senare år, men är samtidigt ett lag som ska hålla någon nivå högre än den som Linfield kan visa upp. På det hela taget är det här en överkomlig, direkt bra lottning för Rosenborg BK. Det ska dock sägas att norrmännen har en tendens att spela defensiva, täta matcher mot brittiskt motstånd. Om nu Nordirland verkligen kan betecknas som brittiskt. Men ni förstår precis vad vi menar.

Likadant möte som 2010

Faktum är att det här är andra gången på 2010-talet som dessa båda lag stöter på varandra i tävlingssammanhang. Charmen med kvalmatcherna runt om i Europa brukar vara att man stöter på lag som man aldrig har spelat mot innan, men i det här fallet är det alltså två lag som spelade kval till Champions League mot varandra även 2010. Den gången vann Rosenberg med 2-0 sett över 180 minuter efter att det första mötet i Nordirland slutat 0-0.

I våra ögon går det att hitta inspiration i den matchen. Det är trots allt en fotbollsvärld som dynamiskt, speciellt mellan Norge och Nordirland, liknar den som fanns 2010 fortfarande. Det må vara två helt nya lag som tar sig an varandra, men i ett hierarkiskt, lite större europeiskt perspektiv har lagen fortsatt precis samma ställning i dag. Visst, Rosenborg BK var lite av ett Champions League-lag i början av 2010-talet, men Linfield harvade omkring på samma nivå.

Om klasskillnaden var tydlig för nio år sedan tror vi snarare att den har minskat lite nu, i takt med att norrmännen försämrats. Det stärker bara vår övertygelse att det är ett underspel som väntar här. Det kommer inte att spraka någonting vidare i den första matchen.

Under 2,5 mål spelas till 1,74 gånger såsen hos Bethard. Det känns något för högt för att inte kasta in några tior på.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, onsdag 10/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

a