Speltips Manchester City Arsenal 17 juni 2020

Speltips inför Manchester City – Shaktar Donetsk 26/11: Avancemanget säkras

Shaktar Donetsk har press på sig inför hela gruppspelets tuffaste match, borta mot Manchester City på tisdagskvällen.

Annons:

Den här veckan är Champions League tillbaka på allvar med en drös med matcher som kan bli avgörande för respektive lags framtid. Som bekant återstår det inte mer än två omgångar innan gruppspelet är över och nu ska det avgöras vilka lag som tar sig vidare.

Det är viktigt att komma ihåg att även tredjeplatsen kan vara viktig, då den innebär ett fortsatt äventyr i Europa League. Det är den typen av tröstpris som ändå kan göra Europasäsongen godkänd för flera lag.

Nu har dock ukrainska Shaktar Donetsk en realistisk chans att nå andraplatsen, som man innehar i detta nu. Manchester City å sin sida behöver bara ett kryss för att säkra avancemanget till åttondelsfinal redan i den femte omgången av gruppspelet.

Känslan är att ett formstarkt Shaktar Donetsk – som nu vaknat till liv i den inhemska ligan – kanske kan störa Manchester City lite här. Men det senaste mötet, det på ukrainsk mark, slutade trots allt 0-3. Det säger en del om nivånskillnaden.

Annons:

Det ska vara klasskillnad

För Shaktar Donetsk vore det en sanslös bonus att kunna ta poäng borta mot Manchester City, men det som oroar på förhand är att man kommer att få klara sig utan ett par viktiga spelare. Det handlar främst om Marlos Bonfirm, som är avstängd efter sitt röda kort i det senaste mötet mellan lagen.

I övrigt har man fortsatt ett gäng spelare som står utanför matchtruppen med skador. Det är spelare som har varit skadade ett bra tag. Andriy Totovytsky, Oleksandr Pikhalyonok, Maksim Malyshev, Manor Solomon, Moraes och troligen även Yevhen Konoplyanka missar den här matchen. Däremot är Taison åter tillgänglig och kommer att kunna fylla en viktig roll på planen.

Faktum är att även hemmalaget har en del skador. Nu har man inte samma press på sig utan är egentligen redan klara för avancemang från gruppspelet (vågar vi nästan lova). Men med tanke på att såväl David Silva som Sergio Aguero missar den här matchen har man lite sämre slagkraft nu. Det är två av de absolut viktigaste spelarna.

I övrigt är Leroy Sané och Aymeric Laporte fortfarande skadade, medan inte heller Oleksandr Zinchenko eller Rodrigo kommer att spela.

Med allt det här i åtanke tror vi på en match som hemmalaget dominerar, men där gästerna faktiskt kan störa. Manchester City har släppt in mål i fem raka matcher. Det tror vi att man gör igen.

Båda lagen göra mål spelas till 1,83 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, tisdag 26/11
TV:     
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: