21 februari 2020 Cagliari Napoli Speltips

Speltips inför Napoli – Genk 10/12: Ingen överkörning?

Napoli spelar för Champions League-slutspel och Genk spelar enbart för hedern när de möter varandra på Stadio San Paolo i en av tisdagens två tidiga Champions League-matcher. Den stora frågan är dock: är italienarnas kraftiga favoritskap motiverat? Tveksamt, menar vi.

Annons:

Om Napoli vinner kan de oavsett hur det slutar i RB Salzburg – Liverpool påbörja förberedelserna inför Champions League-slutspelet. Någonting de ska klara av, eller hur?

Genk har nämligen varit gruppens, grupp E, stora slagpåse och belgarna har på de fem spelade matcherna förlorat fyra samt kryssat en. Den där pinnen plockades det facto i hemmamötet mot Napoli för ett par månader sedan. Någonting som eventuellt skulle kunna tala för en skräll – medvetandet om att de i alla fall har förmått att mäta krafter med motståndarna.

Men nu är det förstås vitt skilda förutsättningar när Napoli spelar för att säkra fortsatt CL-spel istället för Europa League-dito och Genk bara har heder samt ära i potten. Dessutom hemmaplansfördel för italienarna nu.

Det är bara att titta på siffrorna hur spelbolagen, deras oddssättare och marknaden värderar matchen; 1,18-8,60-19,0 stod 1X2-marknaden i när speltipset var skrivet samt publicerat, under måndagseftermiddagen. Napoli således en av kvällens största favoriter från det smörgåsbord av Champions League-matcher som finns på menyn.

Inför matchen står det klart att varken Kevin Malcuit, Lorenzo Tonelli, Faouzi Ghoulam eller Arkadiusz Milik, alla skadade, kommer kunna spela för Napoli, som också har Allan som ett osäkert kort. Gästerna har Bryan Heynen, Danny Vukovic och Paul Onuachu skadelistade.

Annons:

Lite väl stora favoriter

Storfavoriter, javisst, det säger vi inte emot att Napoli ska vara så här på hemmaplan samt med betydligt mycket mer att spela för än vad Genk, som i sin tur måste börja skövla resultat inhemskt, har.

Däremot ska det inte sopas under mattan med att det är ett Napoli helt ur form som kommer till spel – ett Napoli med framförallt stora bekymmer i frågan om det offensiva. Slarvas enormt. Udden existerar knappt. Låt oss sätta det hela i siffror: nio raka matcher har de avverkat utan att vinna.

Genk har åkt på storstryk i ett par av årets CL-matcher, men hållit emot bättre i andra matcher; 0-0 hemma mot just Napoli och exempelvis “bara” 1-2 i baken när Liverpool besöktes på Anfield. Vill säkerligen avsluta i stil och ska åtminstone kunna klara av att hålla siffrorna nere.

Vårt speltips blir därför Genk +2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, spelar lika eller förlorar med max uddamålet – till fullt acceptabla 1,68x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra på din första insättning!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Genk +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:55, tisdag 10/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: