FK Rad Röda Stjärnan Speltips 29 maj 2020

Speltips inför Röda Stjärnan – HJK 24/7: Knockout

Finska HJK står inför en alldeles för svår uppgift när de ställs mot klassiska och pånyttfödda Röda Stjärnan i Champions League-kvalet och inför det första mötet har ett mycket, mycket bra spel identifierats.

Annons:

Stadion Rajko Mitic är en arena som Napoli under förra året tappade på och som Liverpool, senare Champions League-mästare, blev besegrade på. I det serbiska seriespelet landade hemmafacit i 14 vinster, ett kryss, noll förluster samt en målskillnad om makalösa 44-6. Mardrömslik bortaresa för HJK…

Röda Stjärnan har under de senaste åren åter blivit ett namn att se upp med på den europeiska scenen; Europa League-slutspel och Champions League-gruppspel. Nu ska nya skalper tas under succétränaren Vladan Milojevi – och mot ett finskt motstånd är de storfavoriter till att nå den tredje CL-kvalrundan.

Fullt övertygande var Röda Stjärnan dock inte i den första rundan; 0-0 borta mot litauiska Süduva och en 2-1-vinst i returen, efter att motståndarna reducerat i den sista sekunden. Ganska bekvämt, om än knappast sprudlande.

Något tuffare motstånd är HJK att titulera som, men skillnaderna alltjämt att betrakta som stora såhär på förhand. Finnarna är blott placerade femma i den inhemska serien, dock fortsatt med i titelracet. De två senaste serietitlarna har båda plockats hem.

Veikkausliiga är av europeisk standard anonym serie, en klasserna sämre än exempelvis Allsvenskan. Ytterst sällan som klubbarna gör något större väsen av sig i kvalspelen och gruppspelen kan snudd på bara drömmas om.

Illa ute – mot färöiskt motstånd

Det var som storfavoriter Röda Stjärnan spelade mot Süduva i den föregående rundan, utan att alls imponera. Kom undan med två mål mot ett över 180 minuter. Givetvis ska det ändå finnas mycket, mycket att hämta av serberna.

Då tänker vi specifikt på hemmaspelet, där de varit så framgångsrika – på alla möjliga fronter; inhemskt och inte minst i Champions League. Kan klubbar som Napoli och Liverpool skakas om, då ska HJK vara en munsbit.

Nu kan man också ana att Röda Stjärnan är något närmare toppformen, när seriespelet startat. Där värjdes Javor Ivanjica undan med stabila två mål mot noll. Lär bara bli bättre och bättre. Ringrosten släpper. Spelarna kommer in i tempot.

Gästerna imponerande inte alls i deras dubbelmöte mot ett i sammanhanget rentav uruselt HB, från Färöarna. Hemmamatchen vanns förvisso med 3-0, men borta höll allt på att tappas – en bit in i andra halvlek en 0-2-uppförsbacke, innan man kom tillbaka och fixade 2-2. Alldeles oavsett en alarmerande insats.

3/2-0, kanske?

Röda Stjärnan att leda i halvtid och vinna efter fulltid spelas till oddset 1,75 hos Coolbet. Försvarsspelet är så pass bra att de utan större problem borde (minst) hålla undan när nollan väl spricker.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: 1/1 (HT/FT)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, onsdag 24/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.