Speltips inför Schalke 04 – Manchester City 20/2: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 20 February 2019

Speltipset inför åttondelsfinalen mellan Schalke 04 och Manchester City bottnar i en övertygelse om en mycket offensivt inriktad match.

Annons:

Det är dags för den sista dagen med åttondelsfinaler i Champions League, åtminstone vad gäller de inledande mötena. Schalke 04 tar sig an Manchester City i det som på förhand är det mest ensidiga mötet. Enligt spelbolagen är det här det dubbelmöte som har den tydligaste favoriten inför match ett. Det kan vi förstå.

Manchester City har sett obehagligt starka ut på senare tid och har bland annat en tung 6-0-vinst mot Chelsea att luta sig mot. Tack vare en positiv trend i ligaspelet skuggar laget nu Liverpool i den engelska tabelltoppen, men den här säsongen handlar lika mycket om Champions League. Det är hög tid att laget kan gå hela vägen även på ett internationellt plan.

Schalke 04 har en fin säsong bakom sig men skillnaderna är så klart astronomiska. Det är både ekonomiskt, individuellt och kollektivt som vi vågar påstå att Manchester City är så långt före tyskarna för närvarande.

Ett givet hörnspel

Det finns ett par riktigt tunga tapp att förhålla sig till för Schalke 04 i det här dubbelmötet. Allra först väntar en hemmamatch och då får laget klara sig utan Omar Mascarell, som är avstängd inför den här matchen. Alessandro Schöpf, Breel Embolo och Steven Skzybski är alla skadade i det första mötet, men riskerar också att missa returen. Då ska Benjamin Stambouli garanterat vara tillbaka, men i skrivande stund är det lite osäkert.

Märk väl att Rabbi Matondo lämnade Manchester City så sent som i januari. Då för att prova lyckan i Bundesliga och förhoppningsvis få en liknande utveckling som Jadon Sancho. Räkna med att 18-åring gärna visar sig från sin bästa sida här – dock troligen som inhoppare. På sin höjd.

Manchester City har samma gamla trio på skadelistan. Vincent Kompany, Benjamin Mendy och Claudio Bravo. Det är på intet sätt någonting som försvagar laget i det här läget. Speciellt inte då de gjort sig vana vid att sakna dessa tre spelare.

Manchester City har snubblat ut ur Champions League tidigare och hade problem mot Lyon i gruppspelet. Nu räknar vi med att Pep Guardiola beordrar sitt lag att smälla in spiken i kistan tidigt. En intensiv press väntar således.

Manchester City över 5,5 hörnor spelas till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Manchester City över 5,5 hörnor
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, onsdag 20/2
TV:   tvsex logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.