Speltips Leipzig Köln

Speltips inför Zenit – RB Leipzig 5/11: Nyckelmatch

RB Leipzig sitter i förarsätet inför tisdagens nyckelmöte med Zenit St Petersburg i Champions League.

Annons:

Champions League är äntligen tillbaka den här veckan och det blir fullt ös på många platser runt om i Europa. Med tidig avsparkstid ska vi få se det förmodat kylslagna mötet i den vackra staden St Petersburg. Där ska hemmmalaget Zenit jaga poäng mot RB Leipzig.

Som bekant spelade lagen mot varandra så sent som i förra omgången. Då vann tyskarna med 2-1 inför sin egen hemmapublik, varpå pressen nu egentligen är på det ryska laget. Det är Zenit som verkligen inte har råd med en förlust.

Om vi ser till läget i tabellen är det här också ett nyckelmöte både för dessa båda lag – men också övriga lag i gruppen. Det här är en vidöppen grupp där det känns som att alla fyra lag har en reell chans att gå vidare. Men kanske är det ändå Zenit och RB Leipzig som är allra bäst?

RB Leipzig står på två vinster och en förlust, medan Zenit har samlat ihop fyra poäng hittills. Det är med andra ord öppet race om att knipa någon av de två topplaceringarna i gruppen.

Annons:

Emil Forsberg kan hamna i fokus

2-1 i det senaste mötet mellan lagen gör alltså att RB Leipzig har ett övertag, både psykologiskt och rent sportsligt i gruppen. Därmed har Zenit pressen på sina axlar att göra ett bra resultat.

Men väl på hemmaplan vet vi att man är urstarka. På senare tid har man haft en lång trend utan förlust. Faktum är att man inte förlorat i egenskap av hemmalag sedan den ryska supercupfinalen mot Lokomotiv Moskva i juli månad. En ren hemmamatch har man inte förlorat sedan mötet med Austria Wien i mars månad. Svindlande.

Här tror vi att båda lagen kommer att gå hårt för att inte förlora och det kan påverka matchens stämning ganska mycket. Ett kryss ligger alltså nära till hands.

X (oavgjort) spelas till 3,60 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, tisdag 5/11
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: