16 november 2019 Kroatien Slovakien Speltips

Speltips inför Kroatien – Slovakien 16/11: Tydliga skillnader i slutändan

Kroatien vill och kan bli EM 2020-klara medan Slovakien har andra planer. Lördagens match dem emellan hittas fint spelvärde i – och vårt speltips, tillsammans med odds och startelvor, tas del av här.

Annons:

Grupp E i EM-kvalet är fortfarande en spännande historia. Såhär ser det ut:

1. Kroatien, 7: 4-2-1, 14p, +8 mål
2. Ungern, 7: 4-0-3, 12p, -1 mål
3. Slovakien, 6: 3-1-2, 10p, +2 mål
4. Wales, 6: 2-2-2, 8p, +0 mål

Och därutöver ett sedan länge, i praktiken redan när lotten för gruppen föll, avhängt Azerbajdjzan. Kroatien och Ungern i topp, men med matchen mer spelad än såväl Slovakien som Wales. De förstnämnda av dessa väntas kamma fullt i deras sista match, mot Azerbajdjzan, medan Wales har desamma samt Ungern kvar på schemat.

Här blir Kroatien, silvermedaljörer i VM från förra året, klara för EM om de vinner matchen – och även om konkurrensen varit förhållandevis tuff, är det exakt vad som kan väntas av dem. Ska normalt vara en nivå bättre.

För oss neutrala fotbollsfantaster är det njutbart att gruppen varit så pass tajt och ser ut att bli det ända in i det sista. Här: får Kroatien deras EM-plats säkrad eller tar Slovakien täten? Galet mycket på spel, som ni förstår.

För slovakisk del är det fastslaget att Norbert Gyämbér, som till vardags spelar för Perugia i Serie B, kommer missa matchen sedan han blev utvisad i 1-1-mötet hemma mot Wales senast. Även Kroatien kommer närmast från en match mot dem, om än på bortaplan, och den slutade exakt likadant. Kryss och delad pott.

Annons:

Kraftansamlar och vinner

Kroatien är trots allt etta inför deras sista kvalmatch och kan säkra mästerskapsfotboll till nästa år, men det har kanske funnits lite mer att önska av dem? Det handlar trots allt om en VM-tvåa, med flera världsstjärnor, ett mittfält av klass och spelskickliga fötter – mot lite halvdant motstånd.

På hemmaplan har de åtminstone varit prickfria; värjt undan Azerbajzjan (2-1), Wales (2-1) och Ungern (3-0). Med så mycket i potten förväntar vi oss att de kraftansamlar och städar av ett betydligt mindre namnstarkt Slovakien.

När länderna mötte varandra för ett par månader sedan var det också total klasskillnad över 90 minuters fotboll – med Kroatien som vinnare med 4-0. Slovakerna lyckas inte alls hänga med i tempot som sattes och nu, på resande fot, blir det troligtvis att lämna matchen lottlösa och med en (eventuellt) släckt EM-dröm.

-1,0 mål (asian handicap) på Kroatien spelas till 1,82x hos Betsson. Gillar starkt oddset och då får vi insatsen tillbaka om de vinner med ett måls marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kronor välkomstbonus!
Regler & villkor gäller. +18 år. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kroatien -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, lördag 16/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: