15 november 2019 Norge Färöarna Speltips

Speltips inför Norge – Färöarna 15/11: Klasskillnad

EM-drömmen är nästintill släckt, men Norge ska ändå inte ha de minsta problemen med att städa av Färöarna i kvalets näst sista match. Vinner – och så med stora siffror?

Annons:

Inte ska det väl räcka till EM? Norge förväntas förvisso kamma fullt under de två avslutande kvalmatcherna, denna samt Malta borta, men har också tre pinnar att hämta in på trean Rumänien och fyra på Sverige. De båda möter varandra timmarna efter denna match och för svensk del väntar just Fäörarna i den sista omgången.

Med andra ord: Norge skulle behöva ett mirakel, en härdsmälta modellen värre från de nämnda konkurrenterna, för att ta platsen bakom Spanien i kvalgruppen. Nu kan man bara fokusera på att vinna de sista matcherna och sedan se hur långt som det räcker.

Ganska positiva jargonger råder ändå i Norge, som satt en stabil grund under Lars Lagerbäcks styre. Att enbart en av åtta matcher under kvalet förlorats är förstås ett sundhetstecken, ett som visar på stabilitet. Den torsken kom dessutom borta mot Spanien med knappa 1-2. Men med fem kryss och blott två vunna har de ändå hamnat visst på efterkälken. Stabilt – men utan det lilla extra…

Nu kommer norrmännen från tre raka 1-1-kryss – Sverige borta, Spanien hemma och Rumänien borta. Hade behövts åtminstone en trea i dessa, även om resultaten på pappret är relativt starka sådana.

Annons:

Färöarna alldeles för svaga

Hur som helst kommer det med all säkerhet bli en seger när Färöarna kommer på besök till Oslo samt Ullevaal Stadion. Gästerna är en av Europas minsta fotbollsnationer, helt utan spelare på de större scenerna. De ser dock faktiskt ut att undvika sistaplatsen efter att ha vunnit med ett mål mot noll över Malta senast. Bara det skulle vara värt att firas.

Offensiv briljans är kanske inte vad man förknippar Norge med, men mot Färöarna kan det absolut rulla på så fort som knutarna lossats. Kvalets ena av två vinster kom i det omvända mötet, med 2-0. Större siffror nu?

Färöarna kommer backa hemåt, försvara med 11 man och försöka hålla nollan intakt så länge som möjligt. Kan såklart dröja innan rätt ytor hittas, men vi har svårt att se gästerna stå upp emot den anstormning som väntar särskilt länge. Före 1-0-vinsten över Malta senast, hade Färöarna tre raka storförluster i matcher som på förhand kan liknas med denna i svårighetsnivå.

Färöarna – Sverige: 0-4
Spanien – Färöarna: 4-0
Färöarna – Rumänien: 0-3

Nu saknar Norge briljante Martin Ödegaard samt kaptenen Stefan Johansen, men det ska inte vara av alltför stor betydelse i en match som denna. Offensivt finns ändå kort som Joshua King, till vardags i AFC Bournemouth, och en av världens mest spännande anfallstalanger i Erling Håland, 15 mål på 12 seriematcher för österrikiska Salzburg samt skytteligaledare i Champions League på sju fullträffar. Gjort sig förtjänt av att starta?

Tror ändå Norge löser det här med bekväma siffror och spelar dem med -2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst tre baljor tillgodo – till fullt acceptabla 1,75 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norge -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, fredag 15/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor::

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: