19 november 2019 Tyskland Nordirland Speltips

Speltips inför Tyskland – Nordirland 19/11: Motivation och klass

Det är kanske inte det fetaste av odds, men Tyskland borde vara en favorit att lita på inför EM-kvalavslutningen mot ett Nordirland som med största säkerhet får det svårt att på allvar tända till – en inspirerande uppgift till trots.

Annons:

En trea mot Holland hade krävts för att Nordirland skulle ha chansen på EM-spel inför den avslutande kvalmatchen, alltså denna. Istället slutade det mållöst, 0-0, och det med bitter eftersmak – speciellt efter att Steven Davis sumpat en straffspark under den första halvleken. Tilläggas ska emellertid att motståndarna i deras tur också skapade en hel del.

Hur som helst har kvalet till stora delar varit positivt och välutfört av Nordirland. Mot gruppjumboduon bestående av Vitryssland och Estland har det blivit full pott – och det är helt enkelt svårt att speciellt mycket, läs: vinster, över världsnationer som Nederländerna och Tyskland. Gapet litet för stort.

Tyskland står på toppen av kullen, är EM-klara och för att säkra förstaplatsen krävs det att de tar hem matchen i afton. Detta eftersom Holland, två pinnar bakom, har bättre inbördes statistik och förväntas vinna över Estland i den parallella fajten med denna.

Utöver hemmaförlusten mot den nämnda toppkonkurrenten tillika rivalen, Holland, har tyskarna gått rent under kvalet. De har nu tre raka vunna med en samlad målskillnad på 11-0, där en 2-0-vinst över just Nordirland, då borta, hittas från ett par månader sedan. De var för all del förtjänta av hela potten där, men spiken i kistan kom så sent som på stopptid och med full säkerhet var det knappast.

Marco Reus samt Kai Havaertz missar matchen för Tyskland, som här återfår Emre Can i spel. Annars är det hela samt friska trupper för båda parter.

Annons:

Tyskland rås inte på

Den defensiva balansen och solidheten som Nordirland har ska absolut inte underskattas. Det är inte bara att köra över dem – och det visades bland annat senast, i 0-0-mötet mot Holland. Och då kunde man också fått ut mer och till och med fortfarande vara EM-aktuella.

Vi har dock svårt att se dem kunna tända till med hundra procent till denna match, som i praktiken är betydelselös för deras del. Krafterna offrades helhjärtat förra veckan – utan att det räckte ända fram. Tufft att komma tillbaka då, i synnerhet när man besöker ett av världens bästa fotbollslandslag.

Tyskland är alltså klara för mästerskapet, men ska säkra förstaplatsen i gruppen och det borde räcka som motivationsfaktor. Oavsett om det skulle roteras lite smått i startelvan, är de bättre än Nordirland på varenda position i startelvan. Har bredden såväl som spetsen.

God form, en 2-0-vinst i det omvända mötet med detta och en förstaplats på spel. Tror det blir lite väl svårt för Nordirland att stå emot kraftpaketet Tyskland denna tisdagskväll och spelar således hemmalaget med -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med exakt två baljor – till fullt acceptabla 1,63 gånger pengarna hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tyskland -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, tisdag 19/11
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: