15 augusti 2019 AZ Alkmaar Mariupol Speltips

Speltips inför AZ Alkmaar – Mariupol 15/8: En “walk in the park”

Det ska inte finnas annat på kartan än att AZ Alkmaar skickar ut Mariupol ur Europa League-kvalet och i favoritprofetian satsas pengarna med fördel på när det vankas returmöte på AFAS Stadion.

Annons:

0-0 står på tavlan när det här dubbelmötet är i dess halvtidspaus, efter matchen i Ukraina och Odessa – där Mariupol gästspelar i Europakvalen – och det var med nöd och näppe som de kom undan med det resultatet, vilket ändå höjer upp viss tro på en potentiell skräll.

För att dissekera match nummer ett närmare, var chansfördelningen 18-4 till AZ Alkmaars fördel. Skotten på mål 7-1. 10-3 i hörnsparkar. Enorm fördel i bollinnehav.

Likheterna med hemmamatchen som AZ spelade mot BK Häcken i den förra kvalrundan var stora; att det var dominans på planen, men där effektiviteten brast. Väl i returen vann holländarna med klara tre mål mot noll.

Mariupol är en bra bit ifrån den absoluta toppen i den ukrainska fotbollen och för ärlighetens namn ett rätt tunt lag. Under förra årets Europa League-kval skickades förvisso svenska Djurgården ut efter förlängningstid, men det var mer eller mindre ett rån över 180 minuter. En bra bit under allsvensk toppnivå. Ändå starkt att ha fixat kryss här i ”hemmamötet”.

Annons:

Vinner med minst två måls marginal

Storfavoriter, men där AZ Alkmaar helt klart borde vara snäppet större sådana. Tror på en typisk ”walk in the park” här i returen på Cars Jeans Stadion och i den profetian satsas därför polletterna.

Statistiken talar sitt klara språk från match ett och även tidigare har Mariupol visat att de saknar direkta spetskvalitéer. Ett på pappret klart sämre motstånd än vad Häcken är – och de lyckades AZ alltså fixa biffen mot förhållandevis enkelt och helt välförtjänt.

När – om? – det första målet väl kommer, då är sannolikheten betydande att det bara rinner på för AZ Alkmaar, som också visar upp fin form och har vunnit de två inledande seriematcherna spelåret 2019/20 komfortabelt; 4-0 över Fortuna Sittard och 2-0 över RKC Waalwijk. Nollan är nu hållen i fem av fem tävlingsmatcher under säsongen.

Kross att vänta i Holland? Allt annat än att de blir klara för playoff mot antingen Antwerp eller Viktoria Plzen vore en praktskräll.

Vårt speltips inför matchen blir AZ Alkmaar -1,75 mål (asian handicap) till oddset 1,82 hos Bethard. Gäller då är halv vinst på spelet om de vinner med exakt två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AZ Alkmaar -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, torsdag 15/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.