29 augusti 2019 Riga Köpenhamn Speltips

Speltips inför FC Lugano – FC Köpenhamn 28/11: Kan schweizarna hjälpa MFF?

FC Lugano gäller som underdog, men med chans att skrälla, när man möter FC Köpenhamn hemma i Europa League på torsdagen.

Annons:

FC Köpenhamn går in i den näst sista omgången av gruppspelet i Europa League som gruppledare och därmed i ett slags förarsäte för att ta sig vidare från gruppen. Men än återstår alltså två matcher att spela, varav ett tufft Öresundsderby hemma mot Malmö FF i mitten av december.

Men med tanke på utgångsläget i gruppen kan man faktiskt säkra en plats i slutspelet redan på torsdagen. Då krävs en vinst mot FC Lugano, samtidigt som Dynamo Kiev bortaslår Malmö FF. Det är ingen omöjlighet, men det kan också gå precis åt andra hållet i den här minst sagt jämna gruppen.

FC Köpenhamn förlorade tungt borta mot FC Midtjylland innan landslagsuppehållet, men revanscherade sig med 2-1 hemma mot IK Hobro senast. Det var en viktig vinst för att behålla momentum i toppen av den danska ligan.

Tränarbytet i FC Lugano, ett tränarbyte som blev framtvingat av den svaga säsongsinledningen, har nu börjat få effekt. I helgen vann man med hela 3-0 borta mot FC Thun och kommer med gott mod till den här matchen. Det lär behövas med tanke på det minst sagt tuffa motståndet som väntar.

Annons:

Hur bra är FC Lugano?

En fråga som man ställer sig efter fyra spelade omgångar i Europa League-gruppspelet är hur bra FC Lugano egentligen är? I sina bästa stunder visar man fina tendenser och har en anfallare i form av Alexander Gerndt som faktiskt kan se riktigt giftig ut i stunder.

Men i andra sekvenser av matcherna, som hemma mot Malmö FF, ser man direkt bleka ut och ser ut att sakna vad som kan kallas en vägvinnande, tydlig spelidé. Det ser hattigt, blekt och tråkigt ut. Men med ett par individuellt starka spelare i den offensiva delen av planen kan det hända saker lite då och då.

Mot Malmö FF klarade man 0-0 på hemmaplan, varpå man nu står på två poäng efter fyra omgångar. Båda poängen har kommit på hemmaplan och det är där man är relativt starka, om än med väldigt få gjorda mål. Däremot släpper man inte heller in särskilt många. Tre insläppta på fyra omgångar är knappast en katastrof.

Det skulle hjälpa MFF väldigt mycket om FC Köpenhamn tappade poäng här och känslan är att det inte är alls omöjligt. FC Lugano är starkare hemma än borta och förlorade trots allt bara med 1-0 på Parken tidigare i höst.

X (oavgjort) spelas till 3,10 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 28/11
TV:  Matchen sänds inte på svensk linjär tv.
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: