Speltips inför Shakhtar Donetsk – Frankfurt 14/2: Tungviktsmöte i Europa League

Spelbloggare Publicerat: 14 February 2019

Strålkastarljuset riktas mot Metalist där Shakhtar Donetsk står för värdskapet mot Eintracht Frankfurt i det första mötet av två i Europa Leagues sextondelsfinalrunda. Här tar Spelbloggare.se sida med bestämdhet. 

Annons:

Två av Europa League-slutspelets mest namnstarka klubbar möter varandra redan i åttondelsfinalen och förväntningarna är redan uppskruvade. 180 spännande minuter lurar runt hörnet…

Den ukrainska klubbfotbollen är på is för närvarande. Serien, som i dominant stil toppas, har uppehåll och återstartar i slutet av månaden. Inför detta EL-slutspel har Shakhtar Donetsk värmt upp med en handfull vänskapsmatcher med hyfsade resultat. Svårt att sia vartåt det barkar utifrån sådana typer av matcher. Handlar mest om att hålla fötter och huvuden aktiva.

Dessutom var Shakhtar nära att till och med nå CL-slutspelet, men hamnade tätt bakom tvåan Lyon och får med andra ord mäta krafterna på scenen under.

Frankfurt var – i konkurrens med Lazio, Apollon och Olympique Marseille – helt dominanta i turneringens gruppspel med sex matcher vunna av sex möjliga. Årets Europasejour ser ut att tas på största allvar.

Hemma i Tyskland återfinns de i skiktet strax bakom den absoluta toppen. Finns en hel del potential och efter årsskiftet har inte en enda av de fyra matcherna förlorats. Senaste matcherna; kryss mot RB Leipzig samt Borussia Dortmund. God form.

Medan ukrainarna kan ställa ut bästa möjliga startelva, har Frankfurt David Abraham, Lucas Torró, Almamy Touré samt Timothy Chandler borta.

Värdet på bortalaget

Att ställas mot Shakhtar Donetsk i Ukraina, det är tufft. Det är odiskutabelt.

Men! Det finns ett stort – men. Frankfurt borde ha alla chanser att fixa ett starkt resultat. Gillar starkt vad de visat upp under årets Europaspel och i viss mån inhemskt också. Nu har de löst dubbla kryss mot toppmotstånd i form av Dortmund och Leipzig.

En faktor som ytterligare talar till Frankfurts fördel, är att Shakhtar inte spelat tävlingsfotboll sedan mitten av december månad. Kan ta en stund innan maskineriet snurrar på friktionsfritt, månne?

+0,25 mål (asian handicap) på Eintracht Frankfurt är värt en liten insats och då får vi halv vinst på spelet om det slutar oavgjort.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Frankfurt +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 14/2
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.