18 juli 2019 Shamrock Rovers Brann Speltips

Speltips inför Shamrock Rovers – Brann 18/7: Öppet EL-möte

Fart, fläkt och inte färre än fyra mål blev det i det inledande mötet mellan Shamrock Rovers och Brann i Europa Leagues kvalspel. Inför returen misstänker vi det desto mer tillknäppt.

Annons:

Norska Brann var på förhand klara favoriter när de lottades mot Shamrock Rovers i den första EL-kvalrundan. Nu har rollerna blivit ombytta, med irländarna som knappa dito och det efter ett mycket starkt bortaresultat.

4 560 supportrar på Brann Stadion bjöds på en mycket underhållande liksom nervkittlande 90-minutershistoria. Brann fick en smakstart på det hela när försvarspjäsen Taijo Teniste spräckte nollan i den 12:e minuten, men därefter rullade det på i sämre takt och slutsiffrorna skrevs 2-2 efter att Shamrock Rovers via Roberto Lopez kvitterade i den absolut sista sekunden.

Med andra ord är det kniven mot strupen för Brann, inte bara för att de misslyckades med att vinna hemmamatchen, utan också för att Rovers står stärkta av två bortamål. Favoritrollen har därmed alltså bytt sida, till knapp fördel för irländarna.

Huruvida det är rättvisande eller ej är svårt att sia. Normalt bör Brann vara ett nummer större, men på bortaplan blir det knepigt att omgående klättra i uppförsbacke och Shamrock Rovers visade att de uppenbarligen är att räkna med. Ingen lättviktare i sammanhanget, i denna konkurrens.

Addera på detta den dunkla formen Brann visat upp de senaste veckorna, med fyra tävlingsmatcher utan seger uppradade. Orosmoln, såklart.

Annorlunda match

Hur tas en match som denna an? 2-2 från möte nummer ett. Shamrock Rovers vidare när startskottet tas, men situationen kan förändras illa kvickt och de ser förstås vikten i att inte släppa in Brann i det här; hålla tätt. Bortamålen kan med andra ord spelas på och det borde bli fallet – från start.

Att resa till Dublin och spela ut hela det offensiva registret kan bli problematiskt för Brann, med alla risker som finns i det hela. Vi tänker att de kommer försöka skynda framåt i långsam takt; försöka rulla en del boll utan att blanda in överdrivna riskmoment i spelet.

Så, en avvaktande start – och ett Shamrock Rovers som så länge som möjligt spelar fullt resultatinriktat? Ett tidigt bortamål kan givetvis öppna upp dörrarna, sätta hemmalaget i en situation där de som den sämre parten måste uppåt i banan, men känslan är snarare att det kommer vara två parter som mer känner på varandra i afton.

Med andra ord: en match som är helt olik den första; istället för fart, fläkt och mål – tillknäppt och målsnålt?

Under 2,5 mål synas med glädje till 1,82 gånger degen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, torsdag 18/7
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.