Speltips Arsenal Leicester 7 juli 2020

Speltips inför Standard Liége – Arsenal 12/12: Över dubbla insatsen

Standard Liége kan fortfarande nå Europa League-slutspelet, men kommer då behöva vinna över Arsenal under torsdagskvällen. Men tufft kan det bli…

Annons:

En vinst, oavsett siffror, räcker såvida Eintracht Frankfurt faller mot Vitoria Guimaraes. Om det skulle sluta oavgjort där, då blir det en knapp målskillnadshistoria.

För att med all säkerhet fixa det kommer man behöva vinna med minst fem baljors marginal, i och med att bortamötet mot Arsenal på Emirates Stadium förlorades med siffrorna 0-4 och att det därutöver finns en herrans massa mål att hämta in i målskillnaden. Ganska osannolikt, så man får delvis sätta hoppet till portugisiska Guimaraes.

Fredrik Ljungberg och hans Arsenal – tillfälligt eller som längre lösning, det återstår att se – bröt en vinstfri svit om makalösa nio matcher när man vände 0-1 till en 3-1-vinst i andra halvlek av derbyt mot West Ham United. Förlösande, och kanske kan man bygga vidare på det här? Givetvis en helt annan startelva som kommer presenteras, men den positiva känslan kan enkelt sprida sig. Förhoppningen är att det är nu det ska vända.

Bättre form över tid har Standard Liége, även om belgiska ligan kontra den engelska är två vitt skilda saker, och de har inför torsdagens höjdare spelat fem förlustfria matcher efter varandra. Sedan innan är det dock känt att resultaten främst håvas in på hemmaplan och med hänsyn till det borde Arsenal ta sig an matchen med ödmjukhet. Under hela spelåret: 11 vinster, ett kryss och blott en förlust. Helt annorlunda kontra från på resande fot.

Lite kuriosa är att det svenska domarteamet med Andreas Ekberg i spetsen, med visselpipan i hand, ska döma matchen. Extra skoj att hålla koll på från TV-soffan, deras insats.

Annons:

Fått energi av derbysegern

På den europeiska scenen har och kommer Arsenal fortsatt här rotera friskt, men ändå ha en hel del spännande namn på planen – och under gruppspelet har de åtminstone i enskilda matcher visat framfötterna. Bland andra Alexandre Lacazette samt David Luiz väntas ta plats bland de elva startande. Klassnamn.

Annars saknas en hel del spelare hos bortalaget; Kieran Tierny, Dani Cabellos, Héctor Bellerín, Granit Xhaka, Rob Holding, Skhordan Mustafi och kanske framförallt Nicólas Pépé. Trots det ska de vara vassare än sina motståndare på mer eller mindre varenda position.

För Standard Liége är för övrigt Anthony Limbombe, Orlando Sá samt Noe Dussenne indisponibla med skador.

Vi har full respekt för Standard Liége och deras kvalitéer på hemmaplan, men risken är att de kommer straffas hårt av ett Arsenal som kommer från en blytung och förlösande derbyseger över West Ham. De ska normalt ha en annan nivå och nu måste alltså belgarna våga riskera en hel del för att vinna. Slår över åt andra hållet?

Det är kanske inget superodds, men strax över dubbla insatsen borde väl räcka för att motivera ett spel på Arsenal, som med en trea skulle säkra förstaplatsen?

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner, rak tvåa
Odds: 2,05
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:55, torsdag 12/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: