19 april 2019 Alavés Valladolid Speltips

Speltips inför Alaves – Leganes 13/12: Bra slagläge i Spanien

Deportivo Alaves gäller som knappa favoriter hemma mot Leganes i fredagens viktiga bottenmöte i La Liga.

Annons:

Efter en händelserik vecka med matcher runt om i Europaspelet är det åter helg och ligamatcher som hamnar i fokus. Som en skön liten aptitretare inför helgen spelas nu en handfull matcher på fredagen, med ett möte i Spanien som verkligen sticker ut.

John Guidetti väntas inte få starta och det är tveksamt om den svenske anfallaren ens får speltid, men hans Deportivo Alaves spelar hur som helst en viktig match hemma mot Leganes. En vinst här skulle göra att man vinner lite viktig mark i bottenstriden och kanske kan andas ut för ett litet tag.

Leganes däremot har haft det tungt och har fortfarande inte mer än nio inspelade poäng, varpå man också ligger näst sist i tabellen. Efter sin vinst senast finns det dock lite mer positiv energi kring laget och är det i något läge det är fel att möta Leganes är det kanske nu?

Hur som helst är det här ett bottenmöte där vinnarna kraftigt förbättrar sina chanser att bli fri från bottenstridens tunga kedjor. Det gör att desperationen och ångesten lär vara uppskruvas till nya nivåer i den här matchen. För en neutral åskådare är det inte sällan ett bra recept för underhållning.

Annons:

Felaktig lina

Det som oroar en hel del i hemmalaget är att man nu har hela två spelare på avstängningslistan. Det kommer alltså inte att finnas någon Victor Laguardia och ingen Mubarak Wakaso på planen för hemmalaget. Deportivo Alaves i all ära, men bredden finns inte riktigt för att hantera för mycket avbräck. Lägg där till att Tomas Pina är otillgänglig för spel på grund av en skada.

Men faktum är att även bortalaget Leganes, som haft en stökig inledning på säsongen, har problem med skador inför det här mötet. Efter vinsten senast finns det lite positiva vindar som blåser innanför spelartruppens väggar, men det är ändå oroande att Recio, Dimitros Siovas, Marc Navarro och Alexander Szymanowski inte kommer till spel.

I övrigt kan vi notera att högerbacken Roberto Rosales är tillbaka i spel och att han kommer att starta till höger i backlinjen igen efter att ha missat senaste matchen.

Spelbolagen verkar ense om att det ska bli tight här, men vi tror snarare att det kan bli en del mål framåt. Båda lagen ser det här som en bra chans att ta tre poäng.

Över 1,5 mål spelas till 1,56 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål
Odds:  1,56 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, fredag 13/12
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: