7 maj 2019 Liverpool Barcelona Speltips

Speltips inför Athletic Bilbao – FC Barcelona 10/2: Guldläge för gästerna

Det finns en risk att söndagens möte mellan Athletic Bilbao och FC Barcelona i La Liga blir aningen, aningen tillknäppt när viktiga poäng står på spel.

Annons:

La Liga är tillbaka på söndagen och det möte som sticker ut allra mest avgörs först sent på kvällen. Då ska FC Barcelona göra sitt för att nu utöka sin serieledning efter att Atletico Madrid förlorat hemma mot rivalen Real Madrid på lördagen. Det gör att FC Barcelona kan skaffa sig en ordentlig poängbuffert när till de två närmast jagande lagen.

Det ska mycket till för att Ernesto Valverde ska få se sitt lag tappa det här guldläget, men räkna samtidigt med att de väldigt gärna bombar in den första spiken i kistan borta mot Athletic Bilbao. En bortaseger här skulle ge så pass mycket andrum att FC Barcelona kan gå in med en avslappnad inställning i fortsättningen.

Athletic Bilbao är också mitt inne i en viktig period efter att ha haft en horribel inledning på säsongen. Laget har dryga hälften av poängen som FC Barcelona skrapat ihop och en stor förklaring är antalet oavgjorda matcher. 11 (!) av 22 matcher har slutat med ett kryss. Det säger sig själv att de tär svårt att utmana i toppen med en sådan poängskörd.

Tillknäppt? En aning

Det finns en ansträngd situation kring hemmalagets spelartrupp inför matchen då Ander Capa är avstängd samtidigt som ett gäng spelare är otillgängliga på grund av skador. Inigo Lekue, Aritz Aduirz och Peru Nolaskain kommer inte till spel. Däremot hoppas Unai Simon och Mikel Rico vara redo när matchen börjar.

Hos gästerna finns det också en hel del avbräck, men här är bredden som bekant klart bättre. FC Barcelona tappar dock lite offensiv kraft då Arthur, Jordi Alba, Ousmane Dembélé och möjligen också Lionel Messi inte spelar här. Rafinha, Jasper Cillessen och Samuel Umtiti är övriga spelare som befinner sig på skadelistan.

Här tror vi att bortalaget kommer att göra sitt för att vinna, men det kommer att sitta långt inne. Tre raka matcher mellan lagen (i Baskien) har slutat med max två mål. Dessutom är hemmalaget obesegrade i sex raka hemmamatcher.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, söndag 10/2
TV:   
Stream:   

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.