Speltips inför Rayo Vallecano – Leganés 4/2: Pånyttfött hemmalag

Spelbloggare Publicerat: 4 February 2019

Som en blixt från klar himmel har Rayo Vallecano blommat ut totalt och deras chanser för ännu en trea värderar vi vara stora mot bottenkonkurrenten Leganés inför hemmapubliken på Campo de Fútbol de Vallecas i Madrid.

Annons:

Vad är det som hänt i Rayo Vallecano? Under den en och en halv senaste månaden har de vaknat helt till liv som från de döda; på fem matcher levererat fyra vinster och kryssat en match och i den var man dessutom bara minuter från att kamma hem trean i.

Att peka på enskilda faktorer kan bli missvisande och det är svårt att helt sätta fingret på vad som det de facto handlar om. Dessförinnan var de positiva tendenserna extremt små och allt pekade på att det skulle bli degradering från finrummet och ner till den spanska andradivisionen.

Nu har de till och med klättrat upp ovanför strecket och med rådande momentum är förhoppningen att öka på det avstånd som för närvarande är på två pinnar ner under det. Sämre tider kommer komma. Såklart.

Leganés är en annan huvudaktör i seriens bottenstrid. Faktum är att det bara är bättre målskillnad som skiljer dem från Rayo Vallecano inför vad som komma skall. Att det skulle handla om en ödesmatch vore att ta i, men betydelsen av den är enorm. Galet stor.

Var står då Leganés på formfronten? De fick senast 2-2 mot Eibar och det följde upp en hedersam förlust mot jätten Barcelona. 1-3 efter dubbla insläppta mål i den senare delen av andra halvlek. Rätt blandat som helhet, för att summera det enkelt.

Den stora skillnaden: formen

Bebé och Santi Comesana avstängda. Horka Elustondo out med en skada, Alberto García samt Franco Di Santo osäkra. Bättre truppbesked kunde Rayo Vallecano tveklöst ha, men förutsättningarna för deras del ser alltjämt starka ut.

Gästerna saknar för övrigt Ezequiel Munõz, Alexander Szymanowski och potentiellt Guido Carillo.

Det är klart att det väntas bli tufft i ett bottenmöte som detta, mellan två parter som på pappret, spelare för spelare, ser så jämlika ut – ändå vill vi se som värdskapet som snäppet större favoriter än vad spelbolagen titulerar dem som.

Senast plockades en mycket moralstärkande 1-0-trea borta mot Alavés. Fem förlustfria matcher uppradade, varav fyra vinster. Formen talar starkt till Vallecanos fördel och den höjs upp ytterligare av hemmaplansfördelen.

Leganés kan vara hyfsat svårspelade, men får det mest sannolikt svårt med ett formtoppat motstånd…

Rayo Vallecano -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid kryss – spelas till 2,05x hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Rayo Vallecano -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 21:00, måndag 4/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.