Speltips inför Athletic Bilbao – Sevilla 10/1: Svårighetsgraden höjs

Spelbloggare Publicerat: 9 January 2019

Den första av tre raka matcher mellan Athletic Bilbao och Sevilla står på torsdagens meny – och då i Copa del Rey. Matchen är analyserad på djupet och slutsatsen på spelfronten blir inte mindre än en 3,25-oddsare.

Annons:

Dubbelmöte i Copa del Rey-åttondelsfinalen och däremellan en seriematch. Athtletic Bilbao och Sevilla kommer under loppet av mindre än en vecka möta varandra vid tre tillfällen. Oerhört speciellt.

Athletic Bilbao har svikit på alla fronter under spelåret. Får inte alls till det. Det handlar om en klubb med ambitioner att slåss om platserna ut i Europa, som nu hittas en plats och två pinnar ovanför Primera Divisións bottentrio. Under all kritik. Det ska finnas så mycket mer att hämta.

Nu verkar det emellertid som att Bilbao fått fart på fötterna. Med cupfotbollen inräknad, har de fem raka utan förlust och senast blev det en blytung trea när Celta Vigo besöktes och värjdes undan med 2-1.

Motståndet i detta dubbelmöte och för tre matcher framåt står alltså Sevilla för – ett Sevilla som är placerade på tredjeplatsen i serien och som i första hand vill ut i Champions League, men även en cupsuccé och titel skulle sätta piff på säsongen som helhet. Lär gå in för det.

Bookiesarna är överens om att Sevilla över dubbla möten är att räkna som favoriter, men faktiskt att Athletic Bilbao ska värderas som (knappa) sådana i det här enskilda mötet. Med den nyvunna formen – kan Sevilla fällas krokben för?

Tätt att vänta

Observera att det från båda håll kan tänkas roteras friskt och att det spelar in. Styrkeförhållandena är ändock fortsatt stora och Athletic Bilbao, också med en bottenstrid att tänka på, står redan i uppförsbacke.

Gästande Sevilla är fruktansvärt svåra att slå; av de 15 senaste matcherna är endast en torskad. Det visar på en fantastisk stabilitet. Nu kommer de från dubbla kryss, borta mot Leganés och hemma mot Atlético Madrid. Tajta matcher.

Vad som är värt att tänka på är att Sevilla är betydligt bättre hemma kontra borta. Såvida de kan hålla ett kryss 90 minuter här, då sitter de helt klart fram i förarsätet. Någon stress att direkt vinna matchen lär inte kännas.

Bilbao kan, vid händelse att det står oavgjort en bit framåt i matchen, tänkas försöka trappa upp tempot – men att det ger utdelning mot Sevilla står långtifrån som skrivet i sten.

Oavgjort? Oddset är 3,25 och det presenteras av bland andra Betfair Sportsbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 19:30, torsdag 10/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.