Speltips Manchester City Bournemouth 15 juli 2020

Speltips inför Manchester City – Burnley 26/1: Ensidigt i FA-cupen

Ett pånyttfött Burnley hoppas kunna fälla krokben för Manchester City i FA-cupens fjärde runda, men borde ändå få det svårt att haka på i tempot. Superkross att vänta?

Annons:

Vad är det för ett lyft Burnley fått? Från att ha varit helt under isen, till att vinna fyra matcher efter varandra och därefter, nu senast, spela 0-0 borta mot Watford. Det är oundvikligt att inte påminnas om det succéartade fjolåret, men ännu är det tidigt att sia vartåt det barkar. Uppåt eller ej?

Tidsperioden under detta lyft har varit förhållandevis kort, mindre än en månad, och de största proven uteblivit. Upp till bevis här och nu, mot ett stjärnspäckat Manchester City – i en match som kort och enkelt betyder vinna eller försvinna.

Tajmingen att ställas mot Manchester City hade absolut kunnat vara mer passande. Vinsterna radas upp, sju efter varandra, och nollan är hållen i de fem senare av dessa. Bland dessa matcher hittas sådana i Ligacupen, där det blev en 10-0-kross av Burton Albion över 180 minuter, FA-cupen och Premier League.

Den tredje rundans FA-cupmatch plockas hem i extremt dominant stil, när Championshiphuserande krossades med 7-0. Bredden i truppen – det har roterats bra mycket i cupmatcherna – talar starkt för att City ska kunna prestera vidare på flera fronter.

Ny kross av City?

Rotation kommer det bli en del av från kanske framförallt Manchester City. Matchandet är tätt och Premier League är förstås överordnat allt annat när man har att knappa in på serieledande Liverpool.

Men det finns flera spelare, fortfarande av europeisk toppklass, som står strax utanför startelvan och vill visa framfötterna. Stärka deras aktier i truppen.

Och utfallen av liknande matcher med denna har varit extremt positiva. Dessutom roterades det extremt friskt i returen mot Burton Albion, 9-0 i första mötet och 1-0 i det andra, och ett mer a-betonat material väntas luftas nu.

Framförallt är det bredden offensivt som sticker ut. Spelare som normalt står utanför eller bara inte är gjutna i den ordinarie startelvan skulle ta plats som huvudpjäser i mer eller mindre vilken annan klubb som helst.

Burnley har steppat upp och fått lite pejl på allt efter årsskiftet, men spelschemat har varit relativt enkelt under denna period och nedflyttningshotet i Premier League är alltjämt överhängande. Hur mycket lockar då ett FA-cupäventyr?

Interwetten ställer ut oddset 1,80 för att Manchester City ska vinna matchen med minst tre baljors marginal och det räcker för att få det klia i fingrarna för oss. Polletter – in!

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester City -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 16:00, lördag 26/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.