28 december 2019 Brighton Bournemouth Speltips

Speltips inför Brighton – Bournemouth 28/12: Lunchfotboll och bottenmöte

Det har varit Premier League-fest hela veckan lång och lördagens första batalj är en från bottenregionen av tabellen – Brighton & Hove Albion mot AFC Bournemouth. Vem tar tre tunga poäng i jakten på nytt kontrakt?

Annons:

Nummer 15 mot nummer 16. 18 matcher och 20 poäng vardera. Två ner till seriens bottentrio. Båda med -6 i målskillnad. Brighton med fler gjorda mål. Ett äkta sexpoängsmöte är det som ska utspelas här under lördagen.

Lagen spelade båda under Boxing Day och stod där för lovande prestationer; Brighton ledde och stod upp väl mot Tottenham Hotspur, även om det till sist slutade i en 1-2-förlust och AFC Bournemouth fick 1-1, ledde också en bit in i den andra halvleken, mot ett Arsenal med debut för den nya huvudtränaren i Mikel Arteta.

Lite medvind för båda parter, med andra ord. Positiva känslor och bra insatser från tuffa matcher. Och nu ett blytungt bottenmöte. 13:30 är det avspark på Falmer Stadium och därifrån står 1X2-marknaden i 1,87-3,96-4,50. Observera att oddsen är rörliga och att dessa berör när speltipset var skrivet samt publicerat, under fredagsförmiddagen.

Men kanske är det ett överdrivet favoritskap som Brighton får axla? De må spela en offensiv och underhållande fotboll, men är i tabellen enbart med minsta möjliga marginal före motståndarna och har nu inte vunnit på fyra matcher efter varandra. De två senare förluster; “Spurs” och Sheffield United.

Stora frågetecknet inför matchen är huruvida Lewis Dunk, som var sjuk och missade Boxing Day, hinner bli spelklar för hemmalaget eller ej. Utöver det är José Izquierdo samt Solly March skadelistade.

Gästande Bournemouth har fått ett marginellt lyft de senaste veckorna. För tre matcher sedan värjde de undan Chelsea med ett mål mot noll på bortaplan, för att sedermera förlora med de omvända siffrorna hemma mot Burnley och nu senast ta en poäng från “Gunners”. Ganska uddlöst offensivt, men bättre defensivt.

På AFC:s skadelista återfinns Arnaut Danjuma Groeneveld, David Brooks, Charlie Daniels, Nathan Aké, Lloyd Kelly och Adam Smith. Osäkert runt Jordan Ibe samt Simon Francis.

Annons:

Målsnålt bottenmöte

Målrikt eller målsnålt? Det är frågan vi ställer oss inför matchen.

Brighton och sättet de spelar på imponerar ofta; att de med begränsat material får ut en hel del spelmässigt och att de vågar spela ut även i de tuffare matcherna. Här ska de, inte minst som hemmalag, greppa taktpinnen och sätta tempot.

Men behöver det betyda att en målrik historia väntar oss? Känslan – nej.

Det är nämligen ett Bournemouth som fått ordning på försvarsspelet på sistone, men som är svårt skadeskjutet och har visat upp offensiv impotens. Fyra av deras fem senaste matcher har innehållit max två baljor och övrig var en 0-3-förlust mot suveräna Liverpool. Kan hålla ihop det på Falmer Stadium?

Under 2,5 mål spelas till strax under dubbla insatsen hos Betsson. 1-0/1-1/0-1?

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 13:30, lördag 28/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: