Speltips Crystal Palace Burnley 29 juni 2020

Speltips inför Brighton – Burnley 9/2: Tydligt värde i bottenmötet

Hemmastarkt möter (relativt) formstarkt. Detta när Brighton & Hove Albion och Burnley ska mäta krafterna på Falmer Stadium. Vårt speltips, oddsen och startelvorna tas bäst del av här.

Annons:

Visst är det spännande, bottenstriden? Premier League kommer, på flera fronter, bli en nagelbitare in i det sista.

Brighton och Burnley är båda inblandade i den här bottenstriden, där de senare nämnda ligger värst till. De hittas precis ovanför bottentrion, på 17:e plats, och har två poäng som skiljer dem från närmast jagande Cardiff City. Lite mer bekvämt, om än inte helt bekvämt, sitter Brighton när de skrapat ihop en trea mer än motståndarna.

Med andra ord är det här ett bottenmöte, alldeles oavsett utfall, som kommer forma tabellen på djupet. Betydelsen av matcherna i detta skikt av tabellen, mellan två parter i det, blir allt större.

Under veckan ställdes Brighton mot West Bromwich Albion i FA-cupens fjärde runda och omspelet där. På nytt stod det lika på tavlan när 90 minuter var summerade – för att sedan ta över taktpinnen i förlängningen och vinna med 3-1. Inhoppande Glenn Murray stod för två fullträffar och han blir att titta närmare på här.

Burnley? De åkte ur samma cupspel häromveckan och då via en brutal 0-5-förlust mot Manchester City.

Överdrivet mycket på truppfronterna av nyhetsvärde finns inte att presentera. José Izquierdo, Jason Steele och eventuellt Dale Stephens saknas för Brighton medan Aaron Lennon och Jonathan Walters är out för Burnley. Matthew Lowton och Steven Defour, de har en kamp mot klockan.

Värdet på bortalaget

Över 90 minuter har Brighton inte lyckats att vinna på sex raka matcher och de ser på allvar ut att riskera dras in i den värsta bottenstriden. Förlora det försprång som de det facto haft och delvis har kvar. Inte ens hemmaspelet har varit speciellt lyckat – och där är de normalt solida.

Kanske kan Burnley utnyttja detta? Gillar faktiskt, i viss mån, deras chanser i matchen och de har varit svåra att hantera för motståndarna på sistone. Enda förlusten sedan strax före årsskiftet, åtta matcher, kom mot Manchester City. Försvarsspelets pusselbitar har satts på rätt plats och de påminner alltmer om fjolårets Burnley.

Tätt kommer det bli. På pappret är Brighton och Burnley svårskiljaktiga. De förstnämnda med fördelen av hemmaplan och de sistnämnda med bättre form. Det här kan sluta lite hur som helst.

Värdet är sålunda tveklöst på spelen till Burnleys favör och vi spelar dem med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – till 1,91 gånger pengarna hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Burnley +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 9/2
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.