Speltips Brighton Arsenal 20 juni 2020

Speltips inför Brighton – Sheffield United 21/12: Värdespel identifierat

Lördagens TV-sända 16:00-match från Premier League utspelas på Farmer Stadium, där det är formstarkt mot formstarkt i form av Brighton & Hove Albion och Sheffield United. På spelfronten tar vi sida för bortalaget, men i vilken form?

Annons:

Brighton & Hove Albion har ett av Premier Leagues minst namnstarka spelarmaterial, men förmår ändå att spela en optimistisk och bollinnehavsinriktad fotboll med mer än hyfsade resultat. Trollkarlen Graham Potter, före detta tränare i svenska Östersunds FK, har förstås en största delen i detta.

December månad specifikt har varit lyckosam. Först bortabesegrades Arsenal och nu har de spelat dubbla kryss mot Wolverhampton Wanderers respektive Crystal Palace därefter. Visserligen kan det vända fort i en serie som Premier League, inte minst när flera av lagen i bottenregionen underpresterat kraftigt, men det är ett bra besked att ha skapat sig en fempoängsmarginal till bottenträsket.

Ett ännu större utropstecken har Sheffield United, nykomlingar för året, för all del varit. Faktum är att de blott har ynka pinnen till Europaplats och fyra till Champions League-området, alltså topp fyra.

Gissningsvis kommer Sheffield få känna av något starkare motvindar med tiden och över tid ska de förstås inte vara en kandidat för Europaspel. Ännu verkar den stora dippen däremot inte vilja komma. Plumpen mot Newcastle United häromveckan har nämligen följts upp av segrar mot Norwich City samt Aston Villa.

Callum Robinson har varit sjuk under veckan och är därmed starkt tveksam till spel för Sheffield United, vars enda övriga avbräck är på avstängde John Fleck. Brighton kan även de ställa ut en slagkraftig startelva när Solly March och José Izquierdo är de enda skaderapporterade av spelare. Lite tveksamt runt Aaron Connolly därutöver.

Annons:

Helt öppet – därför lockar skrälloddsen

Positiva överraskningar, båda i god form och som har förmått att spela såväl effektiv som sevärd fotboll. Det här kan bli en riktigt bra batalj, är känslan.

Och inte bara det; vi ser den dessutom som helt öppen. Skulle kunna sluta exakt hur som helst. Grundkapaciteten är liknande, men Sheffield United har stått något starkare och är extremt svårspelade som svårbesegrade. Bara fyra torskar på 17 PL-matcher. Brighton har ändå sju stycken.

Väger upp för det, till Brightons fördel, är förstås hemmaplansfördelen. Inte minst i matcher som denna, mellan svårskiljaktiga lag, kan den väga ännu lite tyngre.

Men inte är väl oddset 2,30 motiverat för det raka hemmaspelet?

Vi tar istället ståndpunkt för skrällen och spelar Sheffield United med +0,25 mål (asian handicap) till mer än dubbla insatsen. Halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sheffield United +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,01
Bolag: Bethard
Spelstopp: 16:00, lördag 21/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons:


Annons: